Carolina Telechea (ERC), amb serioses opcions de convertir-se en la primera diputada de l’Anoia a Madrid
C

21 de maig de 2016

telecheaEl proper diumenge 26 de juny tindran lloc les eleccions estatals al Congrés dels Diputats i tal i com va avançar Esquerra Republicana, el cap de cartell de la formació tornarà a ser Gabriel Rufián, amb Joan Tardà de número 2. Un canvi però en les llistes serà a la posició número 6, fins ara ocupada per Mirella Cortès (Bages), actual senadora, i que en els propers comicis hi anirà la regidora igualadina d’ERC, Carolina Telechea.

 
ERC va treure 5 diputats a Barcelona el passat 20D

Davant dels resultats obtinguts en les darreres votacions dutes a terme el 20 de desembre, en què la formació republicana va esdevenir la segona força guanyadora a Catalunya amb nou diputats, la posició a les llistes de la igualadina Carolina Telechea la pot portar, doncs, a ser la primera diputada anoienca a les Corts de Madrid. Cal destacar que a l’Anoia, el 20D ERC va obtenir el 17,43% dels vots, només per darrer de Podem, força guanyadora a Catalunya, i Democràcia i Llibertat, amb el 17,60% dels vots.

 
Advocada de 34 anys i regidora a l’Ajuntament

Telechea, de 34 anys i advocada, és actual regidora a l’ajuntament d’Igualada, després de ser la número 2 a les llistes de la candidatura municipal d’Esquerra, encapçalada per Josep Maria Palau.

La regidora igualadina ha estat vinculada a la política, en un primer moment a través de les Joventuts Socialistes de l’Anoia, i després, des de l’any 2013 col·laborant amb la secció local d’ERC a Igualada.

Des de la Federació Comarcal de l’Anoia, i a través de la seva presidenta Meritxell Humbert, es valora molt positivament la oportunitat de Telechea de representar el país i la comarca al Congrés. “Estem del tot convençuts que els resultats del 26J portaran a la Carolina a ser la primera diputada anoienca a les Corts i creiem que farà una gran tasca. És una persona jove, preparada i amb moltes ganes de treballar pel país”, assegura Humbert.  La presidenta també celebra l’elecció de Telechea, “com una mostra de la bona feina que la secció comarcal d’ERC ha fet a l’Anoia, amb candidatures a tots els pobles en les darreres municipals, i com el partit ho ha valorat”, afirma.

Per la seva banda, Carolina Telechea expressa el seu agraïment al partit per escollir-la com a candidata a les llistes i assegura que “estic convençuda que farem una gran feina per al país, encaro aquest repte amb molta il·lusió i espero poder aportar el meu gra de sorra a la tasca republicana a Madrid”.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta