L’ANC prepara una manifestació contra l’acord de Junts per Catalunya i PSC al govern del Consell Comarcal

1020

Jordi Puiggròs – L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l’Anoia està preparant una manifestació en el dia de la constitució del nou Consell Comarcal 2019-23, encara sense anunciar. La protesta, inèdita en el nostre territori, vindria provocada per l’acord ja publicat entre Junts per Catalunya i PSC, després de 12 anys continuats d’entesa entre els dos grans grups independentistes, Junts i ERC. La situació derivada després de les eleccions municipals, que ha enterbolit molt les relacions entre les direccions d’ambdós partits, seria el desencadenant d’aquest acord. La notícia ha aixecat espurnes entre els col·lectius independentistes de la comarca.

En un escrit distribuït a través de les xarxes, l’ANC afirma que “es prepara una protesta pel dia de la constitució del ple del Consell Comarcal. És un ple obert al públic.
Tenim una mostra clara de rendició i traïció a la comarca que hauríem de denunciar. ANC Anoia prepara mobilització per tal de rebutjar el pacte amb PSC al Consell, quan només té una alcaldia a la comarca”.

L’ANC afegeix que “no podem acceptar que partits sobiranistes pactin amb alcaldes del 155 per donar-los veu al Consell Comarcal i més quan aquests alcaldes han fet perseguir i processar companys nostres a Vilanova del Camí. Es va aturar per poder i determinació popular una investidura vergonyosa a Santa Coloma de Farners, nosaltres també ho podem fer. Si més no, intentar impedir aquesta vergonya comarcal”.

Per a l’ANC “no cal dir que no és per afavorir cap partit. Si fos ERC o CUP es faria el mateix. Aprofitem la convocatòria per denunciar tots els pactes vergonyosos a l’Anoia!! Als partits tolerància 0 i exigència màxima. Ja que no podem incidir a nivell nacional, fem-ho a nivell comarcal amb contundència i determinació. Prou d’anul.lar als despatxos el que hem guanyat a les urnes. L’Anoia és Republicana!!”