Busquen a l’Anoia informació històrica sobre el Gall del Penedès

0

Gall del Penedès.jpg L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès està tramitant el distintiu d’origen i qualitat agroalimentària “Indicació Geogràfica Protegida Gall del Penedès” per a la varietat negra de la gallina i del gall de raça penedesenca. Per al procés de tramitació cal recollir més informació històrica i fer una recerca bibliogràfica sobre aquesta varietat de gall i gallina. Per això, el Consell Comarcal ha encarregat a l’historiador vilafranquí Joan Solé Bordes una síntesi històrica sobre aquest tema. Donada l’escassesa de documentació històrica específica, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès fa una crida a la ciutadania de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia perquè col·laborin aportant qualsevol informació que pugui ser útil: fotografies antigues on es vegin galls o gallines negres, receptaris de cuina antics o llibretes de cuina amb receptes basades en el gall o la gallina, i qualsevol altre document o referència bibliogràfica sobre el tema. Les persones que disposin d’alguna informació que creguin que pot ser d’utilitat per a aquest treball de recerca es poden posar en contacte amb l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament del Consell Comarcal (Tel. 93 890 00 00).