Masquefa impulsarà la Festa del Raïm amb una fira de vins, caves i menjar típic
M

9 de setembre de 2013

raim150.jpg Aquest dissabte, 14 de setembre, Masquefa viurà una de les seves celebracions populars més emblemàtiques i singulars. La Festa del Raïm tornarà a transportar la vila al passat per rememorar la seva història i els seus orígens pagesos, lligats al cultiu de la vinya i el camp. La mateixa paraula Masquefa vol dir “terra fèrtil”. Aquest any els organitzadors –l’Ajuntament, mitjançant les regidories de Cultura i Promoció Econòmica, i la societat l’Alzinar- donaran un nou impuls a la Festa del Raïm amb la introducció de novetats destacades. Una d’elles serà la fira de tastets i venda de vins, caves, restauració, embotits i pastisseria que durant tot el dissabte s’instal·larà a la plaça Josep Maria Vila (plaça de l’Estació) i el carrer Escoles. Comptarà amb la presència de gairebé una trentena d’establiments, gran part d’aquests de Masquefa i rodalies però també d’altres zones del país, que oferiran degustacions a preus populars. Els tiquets oscil·laran entre 1 euro i 5 euros com a màxim. La fira la inaugurarà, a les 11 del matí, el sommelier i tècnic superior en enologia i viticultura Xavier Bassa i Valls, millor sommelier de Catalunya al certamen Nas d’Or 2012. En els estands dels cellers i bodegues els visitants hi podran tastar vins i caves d’un ampli ventall de Denominacions d’Origen (DO Penedès, DO Cava, DO Catalunya, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Somontano…). També hi trobaran vins i caves d’elaboració ecològica i altres productes com mistela. Per fer els tastets, als punts de venda podran adquirir, al preu d’1 euro, una copa gravada amb el logotip de la festa. Per la seva banda, els restauradors locals oferiran diversos tastets de plats, alguns de molt típics, ja que inclouran llegums i arengades, els aliments que antigament es menjaven durant l’època de la verema. També els establiments de xarcuteria i pastisseria temptaran els paladars amb embotits i dolços, alguns de gran tradició. I és que, a més de viatjar al passat, la Festa del Raïm vol contribuir a dinamitzar el comerç local mitjançant aquesta fira, i al mateix temps aprofitar la singularitat de la festa per promocionar turísticament Masquefa. Fidels a la tradició Aquest nou impuls a la Festa del Raïm també passa per fer-la el més fidel possible a la tradició. Per això dissabte a, partir de 2/4 de 6 de la tarda, tornarà a tenir lloc l’habitual cercavila amb els carros i carruatges d’Antonio Malet –que, a l’estil de com es feia antigament, transportaran el raïm pels carrers de la vila des de la Fàbrica Rogelio Rojo fins a la plaça de l’Estació- i la posterior trepitjada popular damunt la trepitjadora, prevista per a 2/4 de 7.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta