Aprimar-se amb el dejuni?

30

Tot i que és una creença bastant estesa és important encara explicar que el fer dejú no aprima. Són ja molts els especialistes que s’esforcen a afirmar que el saltar-se una o més àpats, durant el dia, no només no aprima sinó que pot perjudicar seriosament a la persona que el porta a terme.

Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Si creiem que ens sobren uns quants quilos i ens proposem aprimar per sentir-nos millor amb el nostre aspecte hem de tenir molt present la necessitat de assessorar-nos per especialistes qualificats que ens plantegin i acompanyin amb unes pautes dietètiques i ens proposin l’exercici físic més adequat a les nostres característiques .

Conseqüències de saltar- se algun menjar

Quan vam decidir, per exemple, no esmorzar i continuar en canvi amb el nostre ritme de vida normal podem provocar una caiguda exagerada dels nivells de glucosa a la sang.

El nostre metabolisme s’alenteix intentant mantenir els nivells d’energia per seguir funcionant, de manera que podem sentir-nos cansats i fins i tot marejats.

A més a conseqüència d’aquest alentiment es gasten menys calories, s’emmagatzema més greix per la qual cosa és probable que fins i tot es pugui arribar a engreixar.

Quan aquestes baixades de sucre es donen amb assiduïtat poden perjudicar el cor amb conseqüències a llarg termini i fins i tot augmentar el risc de patir diabetis, segons un estudi de l’Escola de Salut Pública de la Universitat de Harvard.

El metabolisme és la manera amb la qual l’organisme obté o produeix energia gràcies als aliments que ingereix. Si una persona comença a saltar els àpats i restringir de forma descontrolada les calories que consumeix al llarg del dia, el metabolisme s’adaptarà a aquesta situació i evitarà mitjançant complexos processos fisiològics que es perdi el pes i el greix localitzat de la qual ens volem desfer.

Si arribéssim a notar una baixada de pes moderada aquesta seria deguda a pèrdua de massa muscular i no de greix, com alguna gent pot creure.

Una altra conseqüència de saltar-se algun àpat és la disminució de les vitamines, minerals, proteïnes i altres nutrients importants que el cos necessita per aconseguir un correcte funcionament.

Per tot això si et proposes perdre pes fes-ho de forma segura, acompanyada per les persones que sabran adaptar les teves rutines i preferències en alimentació a un programa personalitzat sense posar en risc la teva salut.

Les cinc àpats diaris són necessàries per estar bé i poder planificar-se adequadament et garantirà una aportació de nutrients excel·lent per assolir els teus objectius en un temps determinat si es combina amb l’exercici físic adequat.

 

Yvette Pons