El xef David Andrés, cap a Milà a participar a la final mundial del San Pellegrino Young Chef

77
La recepta amb la què participarà: LLET d’ovella, carn de XAI, pistils de CARXOFA i fum de PI.
La recepta amb la què participarà: LLET d’ovella, carn de XAI, pistils de CARXOFA i fum de PI.

David Andrés, xef del restaurant Somiatruites d’Igualada i cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona, participarà aquesta setmana a la final del concurs San Pellegrino Young Chef 2016 que se celebra a Milà i que enfrontarà als 20 millors xefs joves –menors de 30 anys– del món.

 
L’igualadí competeix amb la recepta LLET d’ovella, carn de XAI, pistils de CARXOFA i fum de PI, un plat d’arrel tradicional catalana inspirat en les costelles de xai i carxofes a la brasa, però que Andrés ha evolucionat de tal manera que l’elaboració del plat finalitza amb una infusió de llom de xai curat i fumat i amb una quallada de llet feta dins d’una carxofa.
El xef igualadí opta pels ingredients locals i és per això que ha empaquetat tots els estris i
matèria prima necessària per emportar-se a Milà on els cuinarà el divendres 14 d’octubre. La final constarà de tres parts;  dijous 13 i divendres 14 d’octubre, els 20 finalistes es dividiran en dos grups de 10 per elaborar i presentar al jurat les seves elaboracions. Com a resultat d’aquesta primera fase de la competició, el jurat proposarà tres xefs finalistes que cuinaran el dissabte per a la festa final en la que es proclamarà el guanyador del Xef Jove del Món San Pellegrino 2016, i que prendrà el relleu del guanyador de l’any passat, l’irlandès Mark Moriarty. El passat mes de maig, David Andrés es va proclamar millor xef jove de la península (regió Espanya i Portugal) per segon any consecutiu a la semifinal celebrada a Barcelona.

L’igualadí, que es postula com una de les joves promeses de la cuina catalana, viatja amb un acompanyant de luxe (cada jove concursant estarà acompanyat per un xef de primera fila mundial del seu país), l’Andoni Luis Aduriz xef del restaurant Mugaritz.