Visites guiades al Palau dels Comtes de Plasencia i a l’església del nucli antic de Montbui

199

Tornen les visites guiades al Palau dels Comtes de Plasencia

Al nucli antic de Santa Margarida de Montbui, senyorejant la plaça Major, es troba l’antic Palau dels Comtes de Plasencia. Aquest gran casal, conegut popularment com la Casa Gran, es troba documentat ja des del segle XII en que apareix la domus de Montbui ubicada dins de la sagrera de la capella de Santa Coloma i conjuntament amb aquesta provocà el naixement i creixement del lloc de Santa Margarida.

Passant els segles, l’antiga casa fortificada va crèixer i es reconvertí en el palau que, des de fa un temps, es pot visitar cada primer diumenge de cada mes.

Així doncs, aquest proper diumenge 5 de març, de la mà d’Anoia Patrimoni, tindreu una nova oportunitat de descobrir el Palau dels Comtes de Plasencia, iniciant-ne la visita a les 12:00h.

Podreu obtenir més informació trucant al 635 922 384 o bé al web www.anoiapatrimoni.cat. (Preu de la visita 5€)

Visites guiades a l’església de Santa Margarida

Tot i que a primer cop d’ull, l’església de Santa Margarida, al nucli antic de Montbui, no desperta un especial interès, més enllà de ser una fita reconeixible, pel seu campanar del segle XIX, des de qualsevol punt del poble, aquest edifici amaga grans secrets.

Aquest temple, a cavall entre el renaixement napolità i el barroc català, amaga en el seu interior secrets que ens parlen del domini dels Lanuza a Montbui.

Veniu a descobrir els secrets de Santa Margarida amb Anoia Patrimoni, aquest diumenge 5 de març, a les 13:00. Més informació al 635 922 384 o bé a www.anoipatrimoni.cat (Preu de la visita, 3 €)