Veciana inaugurarà el centre ART ECCLESIA
V

16 d'octubre de 2015

santa-maria-de-segur.JPG

Aquest diumenge 18 d’octubre a les 12 del migdia hi ha prevista la inauguració del centre d’interpretació del patrimoni religiós anoienc ART ECCLESIA, ubicat a l’església de Santa Maria de Segur, al municipi de Veciana.
El projecte, promogut per l’Ajuntament de Veciana, ha comptat amb la col·laboració de diverses administracions és per això que l’acte comptarà amb la presència de la directora general de desenvolupament rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, sra. Esther Peña de las Heras, el Diputat delegat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Il·lm. Sr. Josep Ramon Mut Bosque, el vicepresident segon del Consell Comarcal de l’Anoia, Il·lm. Sr. Marcel·lí Martorell Font. En els parlaments també hi prendran part l’alcalde de Veciana, Il·lm. Sr. Jordi Servitje Turull i mossèn Joan Sanglas, rector de la parròquia i representant del Bisbat de Vic.
Amb aquest projecte s’ha realitzat una restauració integral de l’església de Santa Maria de Segur que es trobava en un estat de conservació molt precari després d’estar tancada i en desús durant més de quaranta anys. En el seu interior s’hi ha instal·lat una museïtzació que versa sobre tot el patrimoni religiós anoienc fent esment de les esglésies, capelles i ermites, passant per l’orfebreria, pedrons, pintures i imatgeria més important. A través d’un audiovisual el visitant podrà conèixer el ric patrimoni que disposa la nostra comarca, esdevenint el centre ART ECCLESIA un atractiu turístic més i el punt de partida de diverses rutes pel territori.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?