11.2 C
Igualada
Dissabte, 24 febrer 2024

Un article de

Tres nous cursos gratuïts de l’Ajuntament per a diferents oficis
T

Publicitat

El Servei de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, a través d’Ig-Nova Ocupació, ofereix tres cursos dins del programa Anoia Activa, un projecte emmarcat dins la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, “Treball a les comarques”. Aquest està coliderat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, i té per objectiu dinamitzar el territori i reduir la crisi d’ocupació i millorar la competitivitat de les empreses, mitjançant la cooperació amb diverses entitats socioeconòmiques de la comarca, ajuntaments i teixit empresarial.

El primer curs, d’auxiliar de serveis de neteja, arrencarà el 18 de desembre i s’allargarà fins al 15 de març. Són un total de 230 hores, amb 80 de pràctiques incloses, que es faran de 9 a 14 h. Les inscripcions estaran obertes fins al 24 de novembre.

Ja l’any que ve començarà el curs d’operari de magatzem i carretoner, que es farà del 12 de febrer i acabarà el 31 de maig. Seran 339 hores, amb 100 de pràctiques incloses, que es faran en horari de 8 a 13 h. Les inscripcions es poden fer fins al 19 de gener. I de l’11 de març al 5 de juliol tindrà lloc el curs d’auxiliar administratiu polivalent + SAP.
Seran un total de 329 hores, amb 100 de pràctiques incloses, que es faran en horari de 9 a 14 h. Les inscripcions es poden presentar fins al 16 de febrer.

Aquest és el setzè any que ofereix cursos de formació, durant els quals ha atès 1.043 persones que han rebut 22.362 hores de formació en 71 cursos, amb una taxa d’inserció mitjana dels últims cinc anys del 60% per cent.

Durant aquests anys, el servei d’ocupació igualadí ha ofert 14 cursos de logística, 10 de TIC, 9 d’instal·lacions (pneumàtiques, plaques solars, energies renovables i fibra), 9 de cuina, 8 de sociosanitari (dependència, zelador, infermeria), 7 de serveis a les empreses (neteja), 5 d’administratiu, 2 de conducció (sanitari i vehicles pesants), 2 de forestal, 1 de muntatge de bastides, 1 de metall (soldadura), 1 de tèxtil i 1 de reformes.

Ig-Nova Ocupació és el servei d’orientació i inserció laboral promogut per l’Ajuntament amb l’objectiu d’incentivar i dinamitzar l’ocupació a la ciutat donant atenció a les persones i empreses. Treballa per fomentar l’accés al mercat de treball, el desenvolupament professional de les persones i la intermediació entre l’oferta i la demanda a Igualada i l’Anoia.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies