12.1 C
Igualada
Dissabte, 24 febrer 2024

Un article de

Després de nou mesos d’obres, el Nucli Antic estrena carrers i plaça
D

Publicitat

Després de prop de nou mesos d’obres, la remodelació del Carrer i la Plaça Major del Nucli Antic és ja una realitat, tot i que encara està pendent l’adaptació a la circulació de vehicles en ambdós espais.

Si bé la Plaça Major va centrar bona part dels treballs durant els primers mesos -ja estaven finalitzades les obres durant el mes de juliol-, durant les darreres setmanes es van finalitzar les tasques per condicionar el nou carrer Major, que també es troba ja operatiu per al gaudi de la ciutadania.

Aquest passat cap de setmana, amb la celebració de la Fira de Tardor, es va poder gaudir dels nous espais, en situació de provisionalitat. Està previst que durant els propers dies s’enviï una carta als veïns de la zona des de l’Ajuntament montbuienc on se’ls informi sobre les limitacions a la circulació viària que s’establiran, tenint en compte que es vol preservar per al gaudi de la ciutadania aquests espais, restringint el pas de vehicles.

El nou carrer Major s’ha reurbanitzat a un sol nivell, eliminant-ne les voreres i generant amplitud i conceptes diàfans de pas. La inversió total de la rehabilitació històrica del Carrer i Plaça Major del Nucli Antic ha estat de 786.151’33 euros. Les obres han anat a càrrec de la UTE formada per Catalana d’Obres del Penedès i per Tecnologia de Firmes. La direcció d’obres ha anat a càrrec de Marc Manzano, d’Entremig Arquitectura.

Està previst que durant la propera Festa Major d’Hivern es faci la inauguració d’aquesta important obra, que ha canviat dos dels punts emblemàtics del Nucli Antic.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies