Un article de
ACN

Tres denunciats per fer unes obres il·legals a Calaf i abocar les runes en una finca de Calonge de Segarra

24 de març de 2023

Els Mossos han denunciat tres homes per fer unes obres sense permís a Calaf i abocar la runa i els residus que generaven en una finca de Calonge de Segarra i també en una àrea de recollida selectiva de Torà (Segarra). A mitjans de febrer, l’Ajuntament de Calonge de Segarra va detectar els abocaments il·legals. Entre les deixalles hi havia residus domiciliaris, sacs de runa, sanitaris vells, matalassos, electrodomèstics, entre d’altres. Els agents van descobrir que el material provenia d’un domicili de Calaf on feien obres. Els responsables no tenien permís per fer reformes i, en comptes de portar les deixalles a una planta de gestor de residus, les abocaven de forma incontrolada en una finca situada enmig de camps de conreu.

Els mossos van informar als responsables que havien de retirar tots els residus de la zona i gestionar-los de forma correcta, per mitjà d’un gestor de residus o una deixalleria. Unes setmanes després, els agents van comprovar que els autors havien retirat els residus, però en comptes de portar-los tots a la deixalleria, una part d’aquests els van deixar en una àrea de recollida selectiva de la població de Torà.

Davant d’això, els mossos van denunciar els tres responsables per realitzar una gestió incorrecta de residus, així com també per no disposar de llicència municipal d’obres. Els fets es van notificar a l’Agència de Residus de Catalunya i als ajuntaments afectats.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta