Tot el que la cirurgia estètica pot fer per la teva mirada

16
Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Cada vegada són més les persones que acudeixen a la cirurgia estètica per trobar solucions a petits problemes estètics que volen millorar. I segurament això es deu al fet que amb els avenços constants pel que fa a tecnologia i tècniques, els riscos s’han minimitzat i els resultats són més definitius.

Sens dubte, la cara, és una de les parts més operades tant en homes com en dones. Eliminar els signes d’envelliment, com les arrugues i la flacciditat, t’atorga un aspecte més jove i t’ajuda a sentir-te millor amb el teu aspecte.

La Blefaroplàstia és el procediment quirúrgic que es porta a terme per eliminar els defectes estètics de les parpelles, tant superior com inferior. Es pot utilitzar tant amb fins estètics com funcionals o correctius.

Avui dia representa aproximadament d’un 10 a un 15% del total de les cirurgies plàstiques que es realitzen i la meitat de totes les cirurgies facials amb fins estètics.

Les parpelles tenen un paper molt important, ja que ens emmarquen la mirada i determinen si aquesta és una mirada jove i desperta o més aviat sembla una mirada cansada i envellida. Per tractar les parpelles hi han diverses possibilitats en cirurgia estètica i la majoria són compatibles amb altres intervencions en el mateix rostre per la qual cosa es poden fer simultàniament, a continuació te les explicarem.

* Es pot, mitjançant cirurgia, eliminar l’excés de pell en les parpelles que pot arribar fins i tot a formar plecs, distorsionant l’aspecte de les parpelles superiors. Aquesta intervenció pot ser fins i tot necessària des d’un punt de vista oftalmològic, ja que pot arribar a interferir en una correcta visió.

*Si el lloc de pell el que tenim en excés és greix, la qual se sol acumular en les parpelles superiors mitjançant petits dipòsits, la cirurgia estètica s’encarrega de drenar aquest excés, eliminant la inflor i l’aspecte cansat que atorga aquest tipus de problema al rostre.

*La blefaroplàstia també pot solucionar les bosses dels ulls, permetent a la persona rejovenir el seu rostre a la vegada que millorar substancialment la mirada.

* Una altra de les coses que es poden corregir és la caiguda de les parpelles inferiors.

Finalment cal destacar que se sol realitzar la cirurgia estètica a les parpelles gairebé sempre acompanyada de tractaments complementaris que l’especialista recomana per a un acabat més complet i una major harmonia facial. Entre aquests tractaments trobem l’aplicació local de botox, per aconseguir eliminar línies d’expressió i arrugues, raigs làser per estimular la síntesi de col·lagen i altres tècniques poc invasives.

Aquestes cirurgies se solen dur a terme de forma ambulatòria amb sedació i anestèsia local, de manera que el pacient pot tornar a casa el mateix dia de la intervenció. Havent de guardar un breu repòs, tenint cura adequadament la ferida operatòria i usant lubricants oculars les primeres 48 hores.

Com has pogut comprovar, són moltes les possibilitats que s’ofereixen per aconseguir un rostre rejovenit, acudeix a un especialista que t’ajudi a determinar quines són les teves necessitats, notaràs un gran canvi.

L’Institut Yvette Pons comptem amb la col·laboració del Dr. Oriol Vernetta, cirurgià plàstic i reparador, especialitzat en cirurgia i medicina estètica. www.yvettepons.com

Yvette Pons