Tanca l’Hotel Ciutat d’Igualada
T

17 de juny de 2015

hotel.png

L’Hotel Ciutat d’Igualada va tancar ahir dimarts les seves portes i la desena de treballadors van ser acomiadats. Enrere queden 12 anys d’activitat. La situació econòmica de l’hotel sempre ha estat delicada. De fet, fa 10 anys, el 2004, poc després d’obrir, l’empresa propietària Inversions Originals SL va presentat concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments). Una operació financera amb el Banco Santander va permetre l’any 2006 adquirir altra vegada l’hotel, però el deute hipotecari que es va signar hauria estat la principal causa dels problemes.
Actualment, l’hotel tenia una mitjana d’ocupació del 30% de les seves quasi setanta habitacions. El negoci també depenia de les activitats paral.leles com la cafeteria, el restaurant i l’obertura dels menjadors per a celebracions.
L’hotel “Ciutat d’Igualada” era l’únic de quatre estrelles de l’Anoia i, quan es va construir, dissenyat pels arquitectes igualadins Manel Bailo i Rosa Rull, els agents socioeconòmics de la ciutat van celebrar-ho com si es posés punt i final a una necessitat i una assignatura pendent. El cert, però, és que, amb el pas dels anys, especialment amb l’arribada de la crisi, altres establiments hotelers han tingut més sort que l’hotel igualadí. Aquest espai, que va necessitar de 2 anys d’obres i una inversió de 7 milions d’euros i molts problemes de construcció per la presència constant d’aigües freàtiques, va ser finalista dels premis FAD d’arquitectura l’any 2004 i va rebre guardons com el primer premi de l’Asociación de Azulejos de España en la categoria d’interiorisme el mateix any.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?