16 d'abril de 2019

Susana Moreno agafa el relleu de l’alcalde, Aleix Auber, al capdavant de la CUP de Capellades

Aquest passat diumenge 14 d’abril la CUP de Capellades va presentar l’equip que formarà part de la llista electoral per a les municipals 2019, que estarà encapçalada per l’actual tinent d’alcalde del municipi, Susana Moreno. Així doncs, l’encara alcalde de Capellades, Aleix Auber, no repetirà en el càrrec en la propera legislatura, ja que en les properes eleccions anirà en el lloc número vuit dels cupaires capelladins.

La presentació va començar amb una breu introducció de Maria Delgado que, després de recordar la mort de la lluitadora antifeixista Neus Català, va fer un breu repàs de la història de la candidatura. Tal i com va recordar Delgado, “ja fa bastant de temps que diferents companys i companyes han entomat el repte de proposar una alternativa a la política institucional que s’estava portant a terme. Han sigut molts anys d’evolució i aprenentatge que han eclosionat en aquests quatre últims anys en què hem format part del govern municipal. Hem lluitat per centrar la política en la vida, i ho volem continuar fent”.

Després es va cridar a tothom qui forma part de la candidatura en ordre invers, deixant a Susana Moreno pel final, que va pujar directament al faristol. Per començar, Moreno va agrair la confiança que se li havia fet i va remarcar que la llista final “omple de positivitat, d’entusiasme i de ganes de treballar pel poble”. Seguidament, va fer un balanç de la bona feina que s’ha fet al capdavant del govern, tot recalcant l’aprenentatge que s’ha obtingut:

“La nostra tasca a govern ha ajudat a clarificar idees, a llimar projectes i a reafirmar-nos encara més en les polítiques que hem impulsat des de l’Ajuntament. Però ens queda encara molt per fer. I venim amb les piles carregades per fer-ho possible”. Després, va fer un petit esbós del programa electoral que, com va explicar, es fonamenta en una idea central: “posar la vida al centre de la política”. Posar la vida al centre de la política, va continuar, “vol dir seguir treballant en l’educació en un sentit ampli, seguir consolidant noves regidories de nova creació com la d’habitatge, la de joventut i la d’igualtat, pensant la política en clau feminista, pensant en un urbanisme en clau de gènere i sostenible, i apropant la cultura a tothom”. “I tot això cal fer-ho amb la participació com a eina fonamental i normalitzada al municipi, que trenqui la barrera entre la institució i les persones”. En acabat, el públic assistent i els militants de la candidatura van poder gaudir d’una estona de vermut plegats, mentre s’intercanviaven idees i sensacions.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: