L’Ecofira atreu milers de visitants a Calaf

18

L’Ecofira de Calaf s’ha posicionat un any més com a fira referent de l’Alta Segarra i l’Anoia dedicada al producte ecològic, la sostenibilitat ambiental i el consum responsable. Enguany, la fira es va celebrar el passat diumenge,14 d’abril, coincidint amb l’inici de Setmana Santa, la qual cosa va atreure fins a Calaf moltes persones d’arreu de Catalunya interessades en la temàtica. En aquesta edició, l’Ecofira promovia el Residu Zero i hi van destacar propostes que fomenten el repte de disminuir progressivament la generació de residus fins a reincorporar totes les matèries al cicle productiu o als sistemes naturals.

A partir de les 10 del matí i fins a les 3 de la tarda, amb un sol radiant que es va mantenir durant tota la jornada, la quarantena d’expositors van obrir les seves parades on s’hi podien trobar propostes molt variades com vehicles elèctrics, productes a granel, roba orgànica, cosmètica ecològica, bioconstrucció, flors i planters, bosses i altres objectes d’ús quotidià sense plàstic, entre d’altres.

A partir de les 11 es van iniciar les activitats que incloïen una conferència sobre com portar un estil de vida Residu Zero, un taller de clauers amb elements reciclats, una activitat de meteorologia i una d’observació solar o un taller per crear una esponja vegetal, entre d’altres.

Els més menuts, també van poder participar de l’Ecofira, realitzant moltes de les activitats i gaudint del carrusel ecològic i de l’espectacle infantil “La rateta presumida i el Grúfal”.

Fins a les 5 de la tarda els assistents van poder delectar-se a la zona gastronòmica on hi havia diferents propostes ecològiques d’alimentació per menjar i beure.