S’incia la licitació del projecte de remodelació de la plaça del Sant Crist
S

11 de març de 2022

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, ha explicat aquest dimecres que l’ajuntament ha iniciat la licitació del projecte de remodelació integral de la plaça del Sant Crist.

Carner ha exposat que després de diferents reunions amb els veïns del barri, el govern “va agafar el compromís de remodelar la plaça que estava envellida i obsoleta”. El projecte de remodelació es va presentar als veïns del barri fa unes setmanes i després de la seva aprovació ara s’ha iniciat la licitació del projecte.

Carner ha detallat que es tracta “d’una remodelació integral de la plaça del Sant Crist per actualitzar-la i adequar-la a les necessitats del barri, fent-la més amplia, confortable i accessible”. Aquesta remodelació preveu en primer lloc integrar a la plaça el tram del carrer de Bisbe Robuster com a tram de plataforma única, ampliant la superfície de la plaça. Es crearan nous paviments a tota l’espai, més amables i fent que es percebi com un únic i gran espai dins del teixit urbà. S’eliminaran les barreres físiques existents aconseguint una plaça molt més accessible.

El projecte proposa crear noves zones d’estada amb diverses jardineres i amb un augment de la vegetació i arbrat existent. Aquesta millora verda crearà espais diferenciats per a cada ús de les zones enjardinades amb diferents espècies, zones de bancs, i també noves zones de jocs infantils amb la renovació integral del mobiliari urbà. Per tal d’augmentar la sostenibilitat de la plaça es substituirà tota la il·luminació de la plaça per lluminària més sostenible de tecnologia LED. Carner ha resumit que la nova plaça “suposarà una gran millora en accessibilitat, seguretat, il·luminació i vegetació, i aconseguirà que es guanyi espai públic pel gaudi de tothom i en especial pels veïns del barri”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta