S’engega una plataforma per l’aigua potable a Santa Coloma de Queralt

127

Segons va establir l’Assemblea General de l’ONU celebrada el 28 de juliol de 2010, poder disposar d’aigua potable i sanejada és un Dret Universal bàsic. Unes condicions que no es compleixen a Santa Coloma de Queralt des del 2006, data en què l’aigua va ser declarada no apte pel consum. Després de constatar el fracàs dels plans d’abastament proposats per les administracions públiques, la Plataforma per l’Aigua Potable vol canalitzar el descontentament social i pressionar les institucions perquè trobin una solució amb caràcter d’urgència.

La primera reunió de la plataforma, celebrada dissabte 13 de juliol, va servir per a debatre sobre els objectius i l’organigrama de la nova entitat. Fruit d’aquestes deliberacions, es va decidir constituir la Comissió de Diagnòstic –responsable de determinar les causes de la no potabilitat de l’aigua- i la Comissió de Comunicació, que vetllarà per a denunciar aquesta problemàtica mitjançant tots els canals possibles.

La Plataforma per l’Aigua Potable denuncia la desídia de les institucions catalanes per a resoldre la situació que toca sofrir a molts habitants de la Baixa Segarra. Així mateix, constata que “cap raó objectiva pot justificar l’endarreriment d’un problema que ve arrossegant-se durant tretze anys sense que s’albiri una solució propera”. En conseqüència, des de l’entitat anuncien que promouran tota mena de mesures de pressió per tal que els representants públics “deixin de tractar-nos com a ciutadans de segona categoria”.