20.6 C
Igualada
Dilluns, setembre 28, 2020

Rivisa crearà una cinquantena de llocs de treball a Montbui

L’empresa de tancaments metàl·lics Rivisa, ubicada a Montbui des de l’any 2003 a la zona de Cal Jepet, va anunciar dilluns passat en roda de premsa un ambiciós projecte d’ampliació de la línia de producció i també un important creixement de les instal·lacions de la fàbrica. L’ampliació de la producció es traduirà en un augment de personal d’entre 30 i 50 noves contractacions. Rivisa podria arribar als 150 treballadors, completant així un procés expansiu que ha estat constant des de la seva implantació a Montbui. L’anunci es va dur a terme en una roda de premsa celebrada a l’Ajuntament de Montbui i en la qual van intervenir l’Alcalde montbuienc Teo Romero, el President de Rivisa Jaume Alfons Rivière Llobet, el Director General de la companyia Jaume Rivière Miró-Sans i el Director Industrial de Rivisa, Xavier Rovira.

Rivisa és una empresa líder al mercat espanyol i una de les 10 més importants del sector a nivell europeu. L’objectiu de la companyia, amb seu central a Lliçà de Vall (Vallès Oriental), és fer possible l’ampliació de la fàbrica en 12.000 metres quadrats nous, i guanyar entre 30 i 50 llocs de treball. Durant el mes de maig s’han iniciat les obres d’ampliació de les naus, que seran una realitat pels volts del setembre. A partir d’aquest moment s’instal·larà i provarà la nova maquinària i aproximadament al gener del 2018 es preveu que Rivisa hagi executat aquest procés, que comportarà un augment de producció i que es traduirà també en un increment del personal.

Teo Romero: “és la primera d’un seguit de bones notícies en l’àmbit de la generació d’ocupació i riquesa al municipi”

L’Alcalde Teo Romero va valorar de forma molt important aquesta ampliació de Rivisa, “que és molt important per a tota la conurbació. Rivisa és l’empresa que té més treballadors de Montbui, també és una de les més importants de l’Anoia i és una empresa capdavantera, líder a nivell espanyol en el sector dels tancaments metàl·lics. Per a nosaltres és molt important que Rivisa hagi decidit continuar la seva expansió al nostre municipi”. L’Alcalde va destacar que “des de l’Ajuntament de Montbui sempre hem estat, estem i estarem al costat d’aquelles empreses que apostin per la creació de riquesa i ocupació a Montbui” i va valorar de forma molt positiva el compromís de Rivisa amb el municipi: “és una empresa involucrada amb el territori, i que fa de la responsabilitat social un element important del seu dia a dia, implicant-se en aquell municipi on està implantada”. L’Alcalde va posar a disposició de l’empresa els serveis municipals d’ocupació i la borsa de treball municipal per si es considerés de cara als futurs processos de selecció de personal i també va agrair a la direcció de Rivisa que “en aquests 14 anys d’implantació al nostre municipi hagin apostat per persones de Montbui per treballar a la seva empresa” . L’alcalde montbuienc va aprofitar l’acte per destacar que “aquesta és la primera d’un seguit de bones notícies en l’àmbit de la generació d’ocupació i riquesa al municipi. Avui podem parlar d’aquesta ampliació de Rivisa, però molt aviat anunciarem bones notícies sobre la implantació d’empreses al polígon Plans de La Tossa”. L’Alcalde va assenyalar que la generació d’ocupació al municipi és una prioritat màxima. Romero va explicar que “des de l’Ajuntament de Montbui veiem que la situació de l’atur a casa nostra va millorant durant els darrers anys. Hem passat de gairebé 1400 aturats a 870 actualment. Però tenim clar que aquesta taxa d’atur continua sent un problema molt important i un contratemps greu per a moltes famílies. Volem sortir d’aquesta situació endèmica d’atur i pensem que el nostre municipi, el nostre polígon, pot ser una ubicació perfecta per acollir noves indústries. Oferim un preu de sòl industrial molt competitiu, una ubicació molt central i propera a grans eixos de comunicació”.

L’alcalde montbuienc va comentar per últim que “el nostre territori necessita notícies com aquesta. Notícies en positiu que ens permetin a tots un canvi d’actitud. Tenim un territori amb molt potencial i hem d’estar preparats per aprofitar totes les oportunitats”.

De la seva banda, el president de Rivisa Jaume Alfons Rivière va recordar el procés d’implantació i consolidació de l’empresa a Montbui, des de la seva implantació l’any 2003 fins avui en dia. Rivière va explicar l’evolució d’aquesta empresa que durant aquests anys sempre ha anat creixent, superant inclús els efectes de la crisi econòmica a través d’una clara aposta per l’exportació. El president de Rivisa va voler agrair “la col·laboració que hem tingut sempre de l’Ajuntament. Som una empresa que ha anat creixent progressivament, que ja abans de la crisi va començar a exportar part de la producció i això ens ha permès que avui en dia el 60 per cent del que produïm vagi a l’exportació, i només el 15 per cent al mercat català i el 25 per cent al mercat espanyol”. El president de la companyia va assenyalar que “fem un producte molt competitiu per poder exportar als mercats internacionals. Tenim l’empresa sanejada, estem millorant aspectes logístics i tenim clar que no estirarem més el braç que la màniga. Som de mentalitat industrial/empresarial i tenim clar que el futur de les empreses passa per exportar una bona part de la producció. Venem a Sud-Amèrica, el nord d’Àfrica i a països europeus”.

Rivisa invertirà més d’un milió i mig d’euros en aquest procés, que li permetrà augmentar la producció a partir de d’adaptar una nova maquinària, comprada a un competidor que va fer fallida. Com va explicar el Director General Jaume Rivière Miró-Sans “Rivisa es va implantar a Montbui perquè ens sentíem que estàvem ben situats, aprop de vies de comunicació importants, vam trobar facilitats i persones amb voluntat de treballar per aquest projecte. La implantació a Montbui va ser un encert”. El Director General de la companyia va assenyalar que “el projecte és molt il·lusionant. No ens volem conformar amb el que tenim, hem de tenir clar que per ser competitius hem de treballar per assolir i mantenir l’excel·lència”. També va assenyalar que “amb aquesta ampliació volem doblar la producció de l’empresa en un termini de deu anys”.

El Director Industrial Xavier Rovira va assenyalar que “l’adquisició de noves naus i noves màquines comportarà també la necessitat de més personal. Implementarem aquest projecte de creixement que és ambiciós i que ens farà ser més competitius”.

Rivisa té a Montbui la seva planta de producció, amb més d’un centenar de treballadors del conjunt de l’empresa, que suma 170 treballadors en total. La seu central està a Lliçà de Vall i l’empresa té diferents delegacions a Madrid, Pamplona, Tarragona, Saragossa i Pontevedra. Rivisa va facturar l’any passat 25 milions d’euros.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Igualada Femení HCP, a punt de donar la sorpresa

Excel·lent va ser la impressió que va donar l'equip de Toni Aranda en un partit on la primera part va ser de domini clar...

L’Igualada Rigat cau contra el Liceo en l’inici de l’OK Lliga

L’hoquei va tornar a Les Comes. I el públic també. L’únic que va faltar a la festa va ser la victòria. Els igualadins, que...

Paula Iglesias, de l’Institut de Montbui, premi de filosofia Arnau de Vilanova

El passat dijous 17 de setembre es va concedir el XXXIX Premi de Filosofia Arnau de Vilanova a l’alumna de l’Institut Montbui, de Santa...

Detingut un home per atracar una farmàcia a Igualada

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 21 de setembre un home de 37 anys i veí d’Igualada, com a presumpte autor d’un delicte...

Jorba fa un balanç positiu de la temporada de piscina

La lluita per frenar l'avanç del coronavirus i impedir nous rebrots ens ha deixat un dels estius més atípics de la història i l’ús...
Compartir