Recital poètic amb Eduard Carmona i Laia MaLo dins del cicle “Generació (H)original”

21

Aquest diumenge a les 12:30h, al Casal Popular d’Igualada, el Foment, tindrà lloc el quart recital poètic del Cicle (H)original, que té lloc durant aquest mes d’abril amb motiu de l’exposició ‘Generació (H)original’. Aquest quart recital el protagonitzaran Eduard Carmona i Laia MaLo.

Eduard Carmona (Deltebre, 1982) és, entre altres moltes coses, poeta, rapsoda i agitador cultural. Actualment, viu i treballa a Barcelona, a la productora Produccions Audiovisuals Antàrtida, però abandona de tant en tant el seu exili voluntari per tornar al Delta a carregar piles. Va ser l’inventor de la paraula Bouesia, que va donar nom a un festival multidisciplinari, nascut el 2005 a Deltebre. Té un llibre de poemes publicat, ‘El llibre dels errors’ (La Cantàrida, 2010) i també té un bloc on penja alguns dels seus poemes. I a més, juntament amb uns amics músics, va crear el grup Recitals a domicili que ofereix vetllades poètiques en pisos particulars de Barcelona a canvi simplement del sopar, i que van publicar el disc homònim ‘Recitals a domicili’ (Petit indie, 2014).

Laia MaLo (Berga, 1984) és escriptora, traductora i músic. Des de 2011 forma part del duet
d’electrovèrsia Jansky amb els seus últims discs publicats ‘Un big bang a la gibrella’ i ‘ÈÉ’ (Primeros pasitos, 2013, 1015). Des de 2014 és vocal per Mallorca per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Ha publicat ‘L’estiu del tonight tonight’ (El gall editor, 2011), llibre amb el qual va guanyar el premi de poesia Art Jove 2010 i, que ha estat traduït al castellà. El 2015 arriba la seva tercera obra ‘Cançó amb esgarrip i dos poemes’ (Lleonard Muntaner, La Butzeta), el 2016 el poemari ‘Afollada’ (LaBreu edicions, 2016) i aquest 2018 ha publicat el seu darrer poemari ‘Venus volta’ (Lleonard Muntaner, 2018).

Exposició ‘Generació (H)original’

‘Generació Horiginal’ és un retrat coral representatiu d’un grup de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original de Barcelona, al Raval. Un espai de trobada i de relacions poètiques que, al llarg de més de 16 anys, ha esdevingut un dels centres neuràlgics i transformadors de la poesia en llengua catalana. Un grup de poetes que ha revolucionat el panorama poètic del país.

La mostra que estarà exposada fins el 30 d’abril es veu complementada amb un cicle de recitals poètics, amb la fórmula de la taquilla inversa, protagonitzat per alguns dels membres d’aquesta ‘Generació (H)original, i comissariat per Roger Mula. El cinquè i últim recital poètic del cicle el protagonitzaran el diumenge 29 d’abril a les 12.30h, Jaume C. Pons Alorda i l’igualadí David Ymbernon.

L’exposició i el cicle de recitals poètics ha estat organtitzat pel Casal Popular d’Igualada, el Foment, Òmnium Anoia i el Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada. També compta amb la col·laboració de la Llegim…? llibreria, que munta una paradeta a cada recital amb els llibres i poemaris dels autors protagonistes del cicle i amb el llibre ‘Generació (H)original. Barcelona d’un temps i d’una poesia’.