16 de maig de 2025

Sípia amb patates i pèsols

0Imprimir recepta
Patrocinat per:
Ingredients
Per a 4 persones
  • 2 sípies grans netes i tallades a daus
  • 4 patates mitjanes
  • 400 g de pèsols (frescos o congelats)
  • 300 g de tomàquet triturat o tallat a daus petits
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 grans d’all
  • 1 raig de conyac
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç (pimentón)
  • 1 o 2 guindilles (opcional, per a un toc picant)
  • Fumet de peix (prou per cobrir els ingredients)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre al gust
Elaboració:
  1. En una cassola amb un raig d’oli d’oliva, enrossiu la sípia tallada a daus fins que deixi anar l’aigua i agafi color. Reserveu si cal.
  2. Incorporeu les cebes laminades i deixeu-les coure a foc mitjà fins que estiguin ben tendres i daurades.
  3. Afegiu els alls picats, el tomàquet, una mica de sal, pebre, el pebre vermell, la guindilla (si voleu picant) i un bon raig de conyac. Deixeu evaporar l’alcohol i reduir el sofregit durant uns minuts.
  4. Peleu les patates, talleu-les a trossos trencant-les (“esclafant-les”) per ajudar a espessir el guisat. Incorporeu-les a la cassola juntament amb els pèsols.
  5. Cobriu amb fumet de peix calent fins que tot quedi just cobert. Deixeu-ho coure a foc suau durant uns 25-30 minuts, fins que la patata estigui tendra i el guisat hagi espessit.
  6. Apagueu el foc i deixeu reposar 5-10 minuts abans de servir. El plat guanya en sabor després d’uns minuts de repòs.
Una recepta de
Gemma Boncompte
Bon Fit Food
Comparteix aquesta recepta amb els teus contactes!
← Torna a totes les receptes

Comenta aquesta entrada: