- Bull els fettuccine en aigua amb sal seguint les instruccions del paquet fins que estiguin al dente. Escorre’ls i reserva’ls.
- En una paella gran amb una mica d’oli d’oliva, salteja els daus de salmó a foc mitjà fins que estiguin daurats per fora però encara sucosos per dins. Retira’ls de la paella i reserva’ls.
- A la mateixa paella, afegeix una mica més d’oli si cal i salteja els alls laminats fins que estiguin daurats. Incorpora els tomàquets secs escorreguts i tallats a trossos petits. Afegeix la crema de llet i remena bé. Deixa que la salsa s’escalfi i espesseixi lleugerament.
- Incorpora els espinacs frescos a la salsa i cuina’ls fins que es redueixin i estiguin tendres. Salpebra al gust.
- Afegeix els fettuccine escorreguts a la paella amb la salsa i barreja bé perquè s’impregnin dels sabors.
- Incorpora els daus de salmó reservats a la pasta i remena suaument per no trencar-los. Serveix immediatament amb formatge parmesà ratllat per sobre.
Fettuccine amb salmó, espinacs i tomàquets secs
400 g de pasta fettuccine
400 g de crema de llet
200 g d'espinacs frescos
2 grans d'all laminats
1 pot de tomàquets secs en oli d'oliva amb espècies
Daus de salmó fresc (aproximadament 400 g)
Formatge parmesà ratllat
Sal i pebre al gust