20.2 C
Igualada
Dijous, juny 1, 2023

La realitat virtual ha vingut per quedar-se

marta-calzada-opinio-veuanoiaFa ben poc ens semblava ciència ficció i ara ja ho tenim aquí. Al darrer saló immobiliari Barcelona Meeting Point i al fòrum Immoscòpia hem pogut constatar que la implantació de la realitat virtual al sector immobiliari no ha fet més que començar.

 

La realitat virtual és un conjunt de mitjans tècnics i tecnològics que ens permeten simular per als nostres sentits una realitat alternativa, que pot ser real o fictícia. Per exemple, un menjador que existeix i que hem capturat virtualment ens permet una visió real o molt propera a la realitat. La realitat virtual augmentada és una forma de percepció de la realitat quotidiana en la que s’incorpora informació addicional sobreposada i perfectament integrada, per exemple el mateix menjador amb el mobiliari i decoració que encara no existeixen. Una percepció és real i l’altra no.

A dia d’avui ja disposem d’eines tecnològiques de realitat virtual que ens permeten, dins del sector immobiliari, capturar qualsevol immoble de forma virtual i després poder ensenyar-lo sense haver de desplaçar-nos-hi físicament. Els avantatges de la realitat virtual són múltiples, principalment l’optimització del temps tant per al venedor com per al comprador. Estalviem temps i visites innecessàries. Els avantatges de la realitat augmentada seran molts, podrem utilitzar cascos de visió que barrejaran la imatge real amb la generació de continguts a mida i, per exemple, en promocions d’habitatges d’obra nova sobre plànol, el comprador es farà una idea de com serà la seva futura casa.

realitat-virtual-sector-immobiliari-veuanoia-opinioAnem cap a un sector immobiliari on les formes de consum evolucionen, la tecnologia redueix les distàncies i apropa les persones, anem cap a un servei més personalitzat, cap a una millor experiència del client, cap a l’automatització i la simplificació de molts processos, el paradigma de la venda immobiliària està canviant.

La realitat virtual i la realitat augmentada a dia d’avui són eines que diferencien a qui les disposa però en un futur no llunyà, és possible que excloguin a qui no en disposi.

Tens la sensació que fas un pas endavant i alhora ja has quedat un pas enrere! És apassionant. Benvingudes noves tecnologies!

Marta Calzada Pagès, Agent de la propietat immobiliària.

Copropietària de Finques Rambles.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La 7a Ruta de la Tapa convida a descobrir els sabors de Vilanova a preus irresistibles

Avui dijous arrenca la 7a Ruta de la Tapa de Vilanova del Camí amb la participació de 8 bars-restaurants del municipi. La Rucola, Flor...

La plaça de Diputat Provincial de l’Anoia, a l’aire per un grapat de vots

Quan tot semblava que el PSC podria substituir ERC en la plaça de Diputat Provincial del partit judicial d’Igualada a la Diputació de Barcelona,...

Igualada Som-hi celebra el suport rebut i haver pujat fins a ser segona força a l’Ajuntament

La candidatura d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) valora molt positivament el resultat obtingut a les eleccions municipals de diumenge i agraeix la confiança...

Últimes notícies