30 de gener de 2019

Quimi Portet tocarà el març a l’Ateneu dins la programació del Cicle Escena Sonora

Aquesta setmana s’ha presentat la programació musical del Cicle Escena Sonora per aquest hivern, que alternarà concerts al Teatre Municipal l’Ateneu i al Teatre de l’Aurora durant els mesos de febrer, març i abril.

La primera cita serà el proper dissabte 16 de febrer a les 21h al Teatre Municipal l’Ateneu, quan la cantant Anna Roig i el compositor capelladí Àlex Cassanyes acompanyat de la seva Big Band, presentaran el seu nou projecte ‘La Tendresse. Hommage aux belles chansons’. La unió entre les cançons franceses que més li agraden a l’Anna Roig (Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gainsbourg…) i les composicions exquisides i curoses del capelladí Àlex Cassanyes, arranjades i interpretades per a una Big Band de catorze músics. Un espectacle que ha exhaurit totes les entrades en la seva presentació a Vilafranca, i que després de passar per Vilanova i la Geltrú, es presentarà a Igualada, en tot just el que serà, el tercer concert d’una gira que recorrerà tot el país.

Quimi Portet serà l’altre gran protagonista del cicle al Teatre Municipal l’Ateneu, el dissabte 16 de març a les 21h, quan el músic vigatà hi presentarà el seu desè treball en solitari ‘Festa Major d’Hivern’ (Quisso Records-Fina Estampa, 2018). Atenent-nos a la reacció de crítica i públic, sensació de clàssic instantani de la seva trajectòria per a un disc on trobem al guitarrista indomable, al mestre de l’aforisme, al fi estilista de l’humor i al poeta brillant. Tots els perfils d’un Quimi Portet en un repertori que, alternat amb temes clau de la seva carrera, oferirà en directe amb la companyia de Jordi Busquets (guitarra) i Ángel Celada (bateria).

Dos concerts més que se sumen a la programació del Teatre de l’Aurora

La banda barcelonina Ljubliana & The Seawolf, liderada per Pol Batlle, presentarà el seu tercer i recent disc ‘Libra’, el diumenge 3 de març a les 19h al Teatre de l’Aurora. Un quartet de músics versàtils que proposen un so que planeja sense complexos entre la psicodèlia, les guitarres precises, el krautrock i amb certs aromes de jazz. ‘Libra’ és la nova obra d’una banda que viu la música gairebé com una religió, en una experiència que transcendeix la vanitat, l’ego o els prejudicis. Les noves cançons reflexionen sobre amor desencaminat, aïllament i els plaers virtuals.

I per tancar aquest Cicle Escena Sonora, també al Teatre de l’Aurora, el diumenge 14 d’abril a les 19h, la cantant Celeste Alías, una de les veus amb més personalitat i projecció de l’escena musical catalana, presentarà l’espectacle ‘Tot sembla tan senzill’. Un espectacle que surt de l’admiració i l’amor que la cantant, sent per Montserrat Abelló (1918-2014), una de les poetes més significatives i prestigioses de la literatura catalana dels segles XX i XXI. Amb la complicitat del guitarrista Santi Careta i la rapsoda Sònia Moya, Alías posa veu a un espectacle lluminós i emotiu en què la paraula de Montserrat Abelló pren nous matisos i reflexos i la música s’amara de la dicció d’aquesta poeta excel·lent i estimada.

Cicle Escena Sonora

Aquesta és la segona part del Cicle Escena Sonora, que ja va començar la passada tardor, amb els concerts de Roger Mas i Joan Colomo al Teatre Municipal l’Ateneu, i de Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor i The Escarteen Sisters al Teatre de l’Aurora. El cicle està promogut per l’empresa de gestió cultural i comunicació, El Gest; compta amb el patrocini de Moritz i la col·laboració d’Òmnium Anoia i les escoles de música d’Igualada.

Les entrades pels concerts ja es troben a la venda. Les dels concerts del Teatre Municipal l’Ateneu es poden adquirir al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/Garcia Fossas, 2 / Plaça de la Creu) o a través de la plataforma digital Ticketea. Les dels concerts del Teatre de l’Aurora, es poden comprar a través de la mateixa web del teatre.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: