Primers elements candidats a Tresor Cultural d’Igualada
P

29 d'octubre de 2021

Igualada ha començat la campanya d’elecció i promoció de 7 tresors del patrimoni cultural. L’objectiu de la campanya “7 Tresors del Patrimoni Cultural d’Igualada” és promoure i divulgar el patrimoni d’Igualada d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques alhora que es potencia la participació ciutadana. Qualsevol ciutadà que ho desitgi pot presentar propostes a la candidatura. Per fer-ho haurà d’enviar un correu a info@ccc.cat indicant l’element candidat a tresor d’Igualada, un breu raonament i una imatge de l’element presentat. El període de presentació de candidatures acabarà el dia 4 de novembre. Seguidament, el dia 7 de novembre, es farà pública la relació final de candidats a tresor d’Igualada i s’iniciarà la votació. Tothom qui vulgui podrà emetre el seu a www.ccc.cat.

Els primers elements presentats han estat:
– Basílica de Santa Maria. És el conjunt més significatiu del patrimoni cultural de la ciutat. Té una sola nau amb sis capelletes laterals per banda. Té una superfície de 1.200 m2 i una estructura pròpia del renaixement català. Els orígens de l’església es remunten a principis del segle XI. La major part de l’edifici actual és del segle XVII.

– Cementiri Nou. És un cementiri edificat entre 1985 i 1994 obra dels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós. Ha estat considerat com una de les obres poètiques de l’arquitectura catalana del segle passat.

El Cementiri Nou

– Els Tres Tombs. Celebració relacionada amb les festes en honor de Sant Antoni Abad. Està documentada des de 1868.

– Ateneu Igualadí de la Classe Obrera. Equipament inaugurat l’any 1878. Projectat per Pau Riera, Pau Salvat i Josep Pausas, l’entitat acull una escola i el teatre municipal. D’estil arquitectònic modernista, fou restaurat l’any 1994.

– Museu de la Pell. El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia és un dels tres primers museus d’aquesta especialitat existents a Europa. Té els seus orígens l’any 1954.

– Portal d’en Vives. Pertany al tercer registre emmurallat, segle XV. Denominat també Portal de les Rovires. Està compost per un arc ogival a la part exterior i un de dovellat a l’interior, en el lloc on hi havia la porta de la muralla

– Plaça Porxada. La zona porticada de la plaça només està conservada en part. L’any 1912 foren enderrocades les voltes que feien xamfrà amb la travessia de Sant Sebastià i l’any 1932 les que donaven al carrer de Santa Maria.

– El Rec. És un petit canal d’aigua que recorre Igualada transversalment paral.lel al curs del riu Anoia. Amb una llargada de 3.049 metres s’abasteix d’aigua mitjançant una resclosa construïda al Molí Nou, i acaba tornant al mateix riu

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?