10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

President Torra, des del Bruc: “L’1-O és la data fundacional del camí inaturable cap a la república”
P

Publicitat
ACN – El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns des del Bruc que l’1-O és “la data fundacional del camí inaturable cap a la república catalana”. Pel president, l’1-O “va ser llum i llibertat, i assenyala el camí cap a la democràcia i la defensa dels drets”. Torra va fer aquestes declaracions la vigília de l’1-O des del municipi anoienc, als peus de Montserrat, un dels miradors des d’on ahir a la nit es podien observar les 131 agulles de Montserrat il·luminades, en el marc de l’acte ‘Llum i llibertat’. Un esdeveniment en el qual hi van participat més de 500 escaladors i que volia ser un homenatge als 131 presidents de la història de Catalunya i un clam a la llibertat. Amb Montserrat mig tapada per la boira, Torra va dir que “un nuvolet de res no farà que no pugem fins dalt de tot”. “Necessitem molts núvols perquè ens aturin a nosaltres”, va afegir.
Les agulles de Montserrat il·luminades com a part de la iniciativa Llum i llibertat el 30 de setembre del 2019.

Visiblement emocionat, Torra va agrair el suport de la gent i va afegir que “és un plaer compartir amb tots vosaltres aquests dies tan difícils”. El president va fer aquestes declaracions des de la zona esportiva del Bruc, on es van reunir unes 300 persones per contemplar l’encesa de 131 farells a les agulles de Montserrat, tantes com presidents hi ha hagut a la història de Catalunya.

Durant la seva intervenció, Torra va destacar la figura d’alguns dels presidents que l’han precedit. Entre els quals, la del president Montilla, un exemple, va dir, “de cohesió social”.
Després de l’acte, el president es va dirigit a Sant Jeroni, l’agulla més alta de Montserrat i la que ell mateix va apadrinar.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies