7.1 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

Piera comença avui la Festa Major
P

Publicitat

Piera es prepara per viure una intensa Festa Major que s’allargarà fins a la Diada Nacional, l’11 de setembre. Aquest és el programa oficial d’activitats.

Dijous, 7 de setembre

20h. Des del balcó del Teatre Foment de Piera i fins a la plaça del Peix Pregó inaugural de Festa Major i espectacle. A càrrec de Quim Masferrer i amb la participació de Sbombat’s Batucada.
21h. A la plaça del Peix Concert de la BOP (Banda-Orquestra Piera) de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases
22h. A la plaça del Peix Concerts km0 amb músics locals: • Fango (22 h) • Les Escus (23.15 h) • Clare and the Noise (00.30 h). Amb servei de sopar d’entrepans i begudes.

Divendres, 8 de setembre

10.30 a 13h i de 16 a 19h. A la pista del Gall Mullat. Activitats per als infants Inflables, balanz bike, jocs gegants, pintacares i espai Montessori adreçat a infants de 0 a 3 anys. Accés preferent per a infants amb necessitats de suport. De 10.30 a 11.30 i de 16 a 17 hores: activitats sense so.
11h. A l’església de Santa Maria de Piera Ofici de Festa Major. Amb la participació del Cor Parroquial.
12.30h. A la plaça del Peix Sardanes. Amb la Cobla Catània. Degut a la situació de sequera no hi haurà atraccions aquàtiques ni festa de l’escuma.
19h. A la pista del Gall Mullat. Animació infantil amb el grup Més Tumàcat. Seients preferents a la primera fila per a persones que necessiten atencions especials.
19h. Al Teatre Foment de Piera. Concert Amb l’Orquestra Venus.
21h. Al Teatre Foment de Piera. Ball Amb l’Orquestra Venus
22h. Des de l’Institut Escola Piera fins al Gall Mullat. Correfoc de la colla infantil dels Diables de Piera Amb la participació de les colles convidades dels Diables del Casc Antic de Barcelona, el Mal Llamp d’Igualada, la Colla de Diables Riudefoc de Sant Pere de Riudebitlles i la Colla de Diables i Dracs de Martorell.
23.30h. A l’escenari del Gall Mullat. Concert amb Xavi Sarrià. El cantant del grup Obrint Pas presenta Causa, el seu segon disc en solitari.
1h. A l’escenari del Gall Mullat. DJ Lo Puto Cat Temes actuals i clàssics remesclats amb un toc únic i transgressor.
00h. Al carrer Copèrnic del polígon industrial. Devotion Festival Amb els discjòqueis Jofre Soteras, Gabri S. i Miquel del Pozo. Amb servei gratuït de bus nocturn i punt lila.

Dissabte, 9 de setembre

11h. Al Cementiri de Piera. Acte de descoberta d’una placa en record a Isabel Bolet i Ignasi Marquès (nascut a Piera). Els dos van finançar –des de l’anonimat– l’inici de les obres de la Sagrada Família i, per tant, sense ells no existiria aquesta obra de Gaudí. L’acte comptarà amb la presència d’autoritats pierenques, de Julià Bretos –descobridor de la tomba– i amb l’acompanyament musical a càrrec de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases.
12.30h. A la sala polivalent del Teatre Foment de Piera. Presentació de la novel·la La dama sin rostro, on es descobreix la família pierenca Marquès –fins ara desconeguda– que va finançar des de l’anonimat les obres de la Sagrada Família. Un misteri que s’ha trigat 130 anys a descobrir i que té a Piera el seu inesperat origen. Acte a càrrec de Julià Bretos, escriptor del llibre, i de l’historiador pierenc Antoni Escudero.

FESTA DE LES ENTITATS

17h. A la plaça del Peix. Acte de comiat i proclamació dels representants del Pubillatge de Piera.
18.30h. Des de la plaça de la Creu i fins al Gall Mullat. Cercavila de Festa Major Amb la participació dels Falcons de Piera, Eixerits Geganters de la Vila de Piera, Amics del Pubillatge de Piera i Agrupació Sardanista de Piera Cercavila sense estímuls sensorials forts
18.30h. Al Camp Municipal d’Esports. Partit de futbol del torneig Festa Major. AE Piera-Olesa de Montserrat i celebració de l’ascens de l’amateur de 4a a 3a Catalana Organitzat per l’AE Piera
20h. Al Gall Mullat Estand del Banc del Temps. Per donar a conèixer els projectes que du a terme el Banc del Temps de Piera.
21h. A la pista del Gall Mullat. Sopar a la fresca Porta la carmanyola i sopa amb amics i familiars amb música i bon ambient.
21.45h. A la pista del Gall Mullat. Rifa popular a càrrec dels Eixerits Geganters de la Vila de Piera
22.30h. Ruta circular amb inici i final al Gall Mullat. Correfoc dels Diables de Piera Amb la participació de les colles convidades dels Diables del Casc Antic de Barcelona i els Diables de la Creu Alta de Sabadell.
23.30h. A l’escenari del Gall Mullat. Concert amb la Banda del Coche Rojo. Gira 2023 celebrant els 20 anys de la banda amb versions de cançons actuals i els clàssics de sempre.
1.30h. A l’escenari del Gall Mullat. Concert amb El Pony Pisador. Grup que mescla músiques tradicionals d’arreu del món amb un estil viu i desenfadat amb què ens faran divertir i ballar.

Diumenge, 10 de setembre

8.30h. Ruta circular amb inici i final al Gall Mullat. Pedalada infantil per la sostenibilitat Activitat gratuïta oberta a tothom,amb un recorregut de 8 km, organitzada pel Club Ciclista Piera.
11.30h. A l’escenari del Gall Mullat Sevillanes. Amb la participació de Soles de Andalucía,El Amanecer de Piera i Destellos de Andalucía.
13h. A l’escenari del Gall Mullat. Concert Vermut amb Albert Nieto Rumba Band (trio). Temes propis i versions de rumba.
16.30h. Al Casal de Joves i Grans Trofeu de billar a 3 bandes Pere Farrés. A les 16.30 h final del grup B, i a les 17.30 hores final del grup A Organitzat pel Club Billar Piera.
20.30h. Al Gall Mullat Guatequepiera. Presentació a càrrec de Sergi Príncep, actuacions dels Jordi’s, exhibició de l’escola Blue Moon Dansa, concert del grup remember Els hits de la teva vida. Zona de food trucks i espectacle làser amb canons de confeti.

Dilluns, 11 de setembre

9.30h. a Ca n’Aguilera, Pujada de la Senyera a les Ginebres.
10h. Missa de la Diada.
11h, des de la plaça dels Arbres, Pujada de la Senyera al Figuerot.
11.30h. Acte d’homenatge a Rafael Casanova. Acte institucional obert a la participació de tothom. Hissada de la bandera i interpretació de l’Himne dels Segadors amb la participació de la BOP de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases, els Falcons de Piera i el Pubillatge de Piera, ofrena floral i lectura del manifest.
14h. Dinar de germanor. Amb paella i postres de la Diada Després de dinar, Bingo popular A càrrec de la Colla Infantil dels Diables de Piera.
18h. Ballada de sardanes. Amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.
20h. Havaneres Amb el grup Xarxa. Hi haurà rom cremat per als assistents.
22h. Espectacle video mapping. Amb projeccions i música com a Cloenda de la Festa Major 2023. Degut a la situació d’alt risc d’incendis no hi haurà espectacle pirotècnic. CA N’AGUILERA A les 9.30 h Pujada de la Senyera a Les Ginebres El BEDORC A les 11 h Des de la plaça dels Arbres Pujada de la Senyera al Figuerot.

EXPOSICIONS

CASTELL DE PIERA. Exposició col·lectiva de pintura, mostra d’artesania i visita als jardins. Data: 10 de setembre Horari: De 12 a 14 h Lloc: Sala d’armes(pintura), antiga masoveria (artesania) i jardins Organitza Montserrat Sastre-Marqués

CEPAS CON ARTE. Mostra d’escultures fetes amb ceps autèntics de la nostra terra o d’altres indrets de fora de Catalunya, on s’escenifiquen les feines relacionades amb el cultiu de la vinya. Són escenes que ens recorden la feina de la nostra gent gran, com el conreu, la verema, l’aixafat del raïm, etc. Data: 8 de setembre Horari: D’11 a 13 h i de 17 a 19 h Lloc: Local de l’Av. Gall Mullat, 5 (al costat de la biblioteca) Organitza: Francisco Guirado.

CARTAS: TRANSMUTA TU SOMBRA. Mostra d’un joc de 35 cartes, creat per l’artista pierenca Montse Ruiz, per a persones valentes que vulguin emprendre un viatge cap als seus propis fantasmes, forats negres i bloquejos. Si vens a veure-la i t’inspira, podràs encarregar el joc sencer amb el manual corresponent. “I de la teva ombra sorgiran espurnes que dissoldran engrames i et donaran pau. I el teu ésser canviarà el teu cos i el teu cos se sabrà digne. I el teu cor agafarà el timó.” Data: A partir de l’1 de setembre Horari: Del Bar Foment Lloc: Bar Foment Piera Organitza: Montse Ruiz M.

LA NOIA. L’artista pierenc Pere Bosch Morera presenta, d’una banda, un conjunt d’obres amb un tema en comú, elaborades per diferents artistes que són referents per a ell, i de l’altra, l’obra feta evolutivament en el temps pel mateix artista. Dates: 2, 3, 8, 9 i 10 de setembre Inauguració: 2 de setembre, a les 12 h Horari: De 12 a 14 h i de 18 a 20 h Lloc: Plaça de Joan Orpí, 4 Organitza: Pere Bosch Morera. 

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies