Òdena aprova un pressupost pel 2018 de 4,4 milions d’euros
Ò

11 de gener de 2018

El passat mes de desembre s’aprovaven els pressupostos del consistori odenenc amb una xifra de 4.399.310€, el que suposa 1.509.068€ menys que l’any anterior. El motiu de la baixada són les inversions, ja que l’any passat es comptabilitzaven les obres de la Pl.Major, el C/Maians i el Centre Fraternal. Els dos primers projectes començaran aviat a executar-se i les obres del Centre Fraternal es preveu que acabin aquest any. Cal recordar que aquestes obres estan subvencionades pel Pla de Barris, el que suposa que el 50% del seu cost l’abonarà la Generalitat.

Els comptes es van aprovar en el ple extraordinari del 27 de desembre amb els vots a favor del PSC i els vots en contra d’ERC i PdeCat. Pep Solé, regidor pel PdeCat, explicava que la seva negativa al pressupost és “perquè segueix responent al criteri de fer obres com el centre de dia amb la biblioteca, un projecte sense contingut. A part, mantenir les obres de la Plaça Major és l’absurd més gran, ja que no té gens d’interès general i comporta una despesa de prop d’un milió d’euros”. Per la seva banda, Carles Casanova, regidor d’ERC, justificava el vot contrari del seu grup així: “trobem a faltar de nou la política progressista de la qual sempre en fa gala el PSC-Òdena. No la veiem per enlloc i en canvi si veiem l’entestament de fer obres i més obres faraòniques que hipotecaran ajuntament, com a mínim, durant els pròxims 10 anys, unes inversions ara innecessàries i sense equitat entre els diferents territoris del municipi”.

[publicitat]

La regidora de Governació i primera tinent d’alcalde, Sandra Fernández, va presentar els comptes davant del ple i va explicar que “estem davant d’un pressupost on la seva prioritat continuen sent les persones, és per això que les partides de joventut, gent gran, educació i serveis socials són les que més han experimentat un creixement en la seva dotació”. Així, en el cas de joventut es continuarà apostant per seguir dinamitzant el Centre Cívic del Pla d’Òdena (Espai Jove i Ludoespai) i reforçant el Projecte Creix de creixement personal pels joves. També s’ha augmentat la partida destinada a la dinamització dels parcs de salut per a gent gran amb monitoratge per a fer exercicis. En educació s’incrementen les partides de l’activitat “anem al teatre” i la de reforç escolar perquè ha augmentat la demanda i el balanç que es fa és molt positiu. D’altra banda, es manté la partida en 10.000 euros destinada a beques universitàries. I pel que fa a Serveis Socials, “és una partida on el compromís del Govern és ferm en dotar-la del que sigui necessari perquè tots aquells ciutadans que necessitin Serveis Socials siguin atesos”- refermava la regidora Fernández.

Pel que fa a les inversions, cal destacar les obres dels vestidors de la pista del Pla de la Masia, arranjaments al Teatre Centre Unió Agrícola, el mobiliari pel nou Centre Fraternal, l’adequació amb leds d’enllumenat públic, un columnari per al cementiri, un SAI informàtic, entre altres.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta