Nova campanya a Igualada per evitar la proliferació del mosquit tigre

0
364

La regidoria d’Entorn Comunitari de l’Ajuntament d’Igualada inicia novament la campanya anual que té per objectiu evitar la proliferació del mosquit tigre amb l’arribada de l’estiu. Per això, aquest mes de maig es transmeten a la ciutadania les recomanacions fonamentals per a evitar-ne l’aparició.

El mosquit adult fa entre 2 i 10 mm i se’l reconeix per les seves ratlles blanques al cap i al cos. A diferència d’altres mosquits, les larves no necessiten molta aigua per criar i es poden desenvolupar en qualsevol recipient de petites dimensions que continguin aigua durant un mínim de set dies, com poden ser gerros torretes o cendrers. Per això, la gran majoria de focus d’aquest insecte es troben en les propietats privades, especialment aquelles que tenen patis, terrasses, jardins i horts.

El període d’activitat del mosquit tigre a Catalunya comprèn aproximadament des del mes de maig fins el mes de novembre. La millor eina davant la propagació d’aquesta plaga és evitar els hàbitats per a la cria dels insectes de manera involuntària.

Algunes recomanacions, doncs, per combatre’l de manera efectiva passen per buidar regularment qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua, evitar les acumulacions en zones de drenatge o canals, buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites, evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua, posar peixos vermells que es mengin les larves en fonts de jardí, mantenir les piscines eixutes i en bones condicions higièniques i sanitàries, tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los amb sorra, eliminar l’aigua de recipients i no tenir objectes de plàstic a l’aire lliure, com ara joguines, sense controlar.

El conjunt de recomanacions es poden trobar al web www.igualada.cat.

Compartir