El massatge: contacte i plaer
E

21 de setembre de 2016

angel-sanromaEl sentit del tacte té la capacitat de fer-nos sentir plaer i, en ocasions, dolor. Us imagineu una relació amorosa o sexual sense contacte? Probablement seria frustrant. La capacitat del contacte per transmetre el plaer és precisament el que fa el massatge especial.

Les cultures antigues (Grècia, Roma, la Xina…) ja utilitzaven el massatge com una forma de curació i plaer. El massatge alleuja dolors i contractures produïdes per sobreesforços a causa del treball o per tensions fruit del ritme de vida, l’estrès, la pressa o l’ansietat. Si un múscul només necessités moviment per relaxar-se, qualsevol vibrador faria la feina, però no funciona així, quan tenim un dolor o una molèstia el primer que fem és posar-nos la mà càlida damunt de la part del cos que ens fa mal, és un moviments instintiu. De la mateixa manera, les mans càlides d’un bon massatgista tenen la capacitat de curar el dolor.

El massatge transmet energia. Tot i que hi poden haver massatges freds i mecànics que alleugen els símptomes, cosa que ja s’agraeix, la clau del massatge és que tingui una transmissió energètica i amorosa, que estableixi un contacte profund i durador capaç d’alleujar tensions cròniques.

angel-sanroma-cuidat-veuanoiaSé que a algunes persones que senten dolor no els agrada que les toquin, ho entenc perfectament. Però és una pena que deixin escapar l’oportunitat de reduir el dolor que tenen, perquè el contacte té aquesta capacitat, i no ho sabran del cert fins que ho provin.

Des del punt de vista del massatgista, cal tenir en compte que el massatge transmet emocions, per tant, cada massatgista transmet les emocions que té. Si estic nerviós, tens o preocupat, transmetré aquestes emocions a través del massatge, mentre que si estic tranquil, relaxat o feliç, sens dubte ajudaré a la persona a qui faig el massatge.

És cert que les paraules tenen la capacitat de consolar, alleujar i transmetre sentiments, però un contacte sincer i autèntic té la capacitat de transmetre més que moltes paraules.

Àngel Sanromà, Director de l’escola de teràpies “ARA”.

 

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta