14 de gener de 2019

L’Observatori Pujalt celebra les jornades anuals de Camps i Entorns d’Aprenentatge

El passat dimarts 8 i dimecres 9 de gener de es van portar a terme les Jornades de Camps i Entorns d’Aprenentatge de Catalunya (CdA i EdA) a l’Entorn d’Aprenentatge de Pujalt, Observatori de Pujalt. Les Jornades es porten a terme anualment en un dels Camps o Entorns. Aquesta vegada, més de mig centenar de docents de tots els Camps i Entorns d’Aprenentatge de Catalunya es van trobar per compartir i enriquir experiències a Pujalt.

El dimarts 8 de gener, amb boira gebradora i un paisatge de ple hivern, començaven les Jornades amb una presentació de l’Observatori de Pujalt, Entorn d’Aprenentatge de Pujalt. Després de la presentació els diferents docents van poder participar en un dels tallers que es porten a terme a l’Observatori de Pujalt, taller de meteorologia. Van poder fer l’observació meteorològica del dia, van observar els diferents aparells de mesura i van realitzar diferents experiments meteorològics com la formació d’un núvol dins d’una garrafa seguint la metodologia que es porta a terme amb els diferents tipus d’alumnes. A la tarda, es va visitar el dipòsit controlat de residus industrials de Pujalt i el parc eòlic. Per acabar la tarda de treball es van presentar, des de diferents Camps, activitats noves que s’estan portant a terme en aquest curs adreçades al públic escolar. Per acabar el dia, després de sopar, es va fer un viatge virtual per l’Univers.

El dimecres 9 de gener, després de fer nit al Casal la Salle de Veciana, es va continuar amb el treball intern a l’Observatori de Pujalt. Primer un monogràfic sobre el “Concepte de Camp d’Aprenentatge”, on es va debatre sobre els canvis constants que des de sempre s’han anat portant a terme en els camps i els espais de reflexió dins d’aquests que permeten un procés de millora constant. També es va debatre sobre les didàctiques i les metodologies emprades. Després de la reflexió el matí es va acabar amb una visita al “Memorial de l’Exèrcit Popular” de Pujalt. A l’Entorn de Pujalt es treballa amb 3 àmbits, la meteorologia, l’astronomia i les energies renovables, i a la vegada es complementa l’oferta educativa amb visites al “Memorial de l’Exèrcit Popular”. Després de la visita es va acabar les Jornades amb un bon dinar de germanor al restaurant “Ke Diví” de Calaf.

Els Camps i Entorns d’Aprenentatge del departament d’Ensenyament són serveis educatius de suport curricular i de caràcter interterritorial que treballen conjuntament amb els centres educatius. El valor afegit dels camps i entorns d’aprenentatge és promoure l’aprenentatge competencial dels alumnes a partir d’activitats didàctiques en entorns naturals, socials i culturals singulars de Catalunya.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: