L’IHC acomiada l’any amb una derrota a les Comes

23 de desembre de 2012

ihc 2012-13 IHC Blocat.- Si Nadal és l’época de l’any de la fraternitat i les bones intencions, els àrbitres del partit d’avui han estat clarament uns agents de l’anti-Nadal. Gomez i Ribó han abandonat la pista sota una intensíssima xiulada de reprobació després d’un arbitratge molt deficient i que ha tingut incidència directa en el resultat. En qualsevol altra activitat humana demanaries el llibre de reclamacions i probablement portaries als “infractors” davant inspecció de treball. I és que els col.legiats clarament han infringit el reglament que diuen defensar. A mesura que anirem explicant el partit ja aniran apareixent els greus errors comesos però per resumir: una expulsió llepafils a Marçal Casadevall , un penal a favor de l’IHC marcat just quan el jugador ja tirava a porta (i marcava gol), un penal per xut de peus no assenyalat a l’àrea del Blanes, un penal contra l’IHC precedit per un cop de guant de Ridaura a la cara de Casadevall … Massa errades com per acceptar, sense patir pel futur del nostre hoquei, la insolència dels col.legiats després del partit. El factor arbitral s’ha afegit a totes unes altres circumstàncies que han acabat passant factura als igualadins. El Blanes s’ha demostrat com un equip sòlid que ha aprofitat les jugades afortunades dels dos primers gols per jugar amb el marcador a favor. Amb un Francesc Bargalló omnipresent (ha jugat els 50 minuts i tots bé), amb Llaverola llegenda a la porteria, Formatjé amb aquell patí ràpid que vam poder gaudir a les Comes i amb Grassas insuperable defensivament… amb això i el seu hoquei control hoquei tradicional han fet prou per acabar guanyant el partit. Per la seva banda l’IHC ha tingut la sort d’esquena (ha estabellat fins a 5 pilotes al pal algunes d’elles en moments decisius) i ha hagut de lluitar 45 minuts amb el marcador en contra. Amb la derrota els igualadins es queden amb 18 punts a falta de 3 jornades per acabar la primera volta. El pals han demostrat ben aviat que aquest cop tenien intenció de ser poc amics dels arlequinats. Al minut i 50 segons Vives ha estabellat un gran remat al ferro. Una jugada que podria haver canviat la dinàmica del partit. En canvi qui ha marcat ha estat Bargalló aprofitant una relliscada del mateix Vives que ha descol.locat la defensa igualadina. I 5 minuts després la segona jugada desafortunada. El Blanes es treu de sobre una jugada ofensiva perque entrava en passivitat, la bola llençada a ull i la babalà ha rebotat dins de l’àrea, i Alex Ridaura se l’ha trobat i ha engaltat a la xarxa. Pràcticament sense fer res els visitants es posàven 0 a 2. L’IHC s’ha revoltat contra el seu destí i ha posat setge a la porteria del Jaumet. Sense èxit. Bàsicament per les gran intervencions del porter igualadí del Blanes (ajudat en ocasions pels pals com en un remat de Sergi Pla). El 0 a 2 no es movia però si que ho han fet els “àrbitres” que en el servei d’una falta favorable a l’IHC han mostrat targeta blava ? a Marçal Casadevall. Els igualadins han hagut de jugar en inferioritat amb el 0 a 2 en contra. I ha estat quan pitjor estàven les coses quan han aconseguit reduir diferències. Ton Baliu, que segueix a un nivell estratosfèric, ha fet un costa a costa fulgurant, s’ha plantat davant Llaverola, el porter ha aturat el primer remat, Baliu ha seguit la jugada i, tot i que li han fet penal, ha aconseguit batre la porteria visitant. Gomez ha demostrat tenir molt mal xiulet perque no ha congelat la decisió les fraccions de segon necessàries com per no marcar el penal veient que el jugador aconseguia tirar a porta. L’àrbitre ha justificat el fet de no donar el gol perque havia xiulat. I tenia raó. El problema és que havia tingut el xiulet massa calent i havia marcat el penal precipitadament. Per sort Povedano ha fet un grandíssim llençament de penal i ha escurçat diferències en el marcador. La jugada podria haver estat rodona perquè instants després, just quan Vives retornava els 4 en pista, ha rebut una assistència interior magistral del mateix Pove que el deixava sol davant Llaverola. Vives ha intentat superar el Jaumet aixecant la bola però la defensa ha aconseguit allunyar el perill. Amb 1 a 2 s’ha acabat la primera meitat. Igual que a la primera part, la segona ha arrencat amb una prova més que la sort no vestia d’arlequí. Una topada fortuita de Vives amb l’estic de l’Elagi ha fet que el porter perdés el pal i que els àrbitres marquessin el preceptiu penal. Bargalló ha fet l’1 a 3 amb un remat a l’escaire. Només 1 minut després en Pove ha enviat un míssil al travesser en una contra que l’igualadí ha acabat amb un regat sec i la canonada des de la frontal . El ferro ha salvat al Blanes. L’IHC ho ha seguit provant, Amb una circulació alta de bola i molta velocitat de moviments els igualadins han generat opcions clares de Pla, del Ton, de l’Oriol… fins i tot un penal per peus no assenyalat pels àrbitres. Que en canvi si que han marcat penal sobre Kimi Ridaura en un contraatac que s’hauria d’haver invalidat per un cop del materix Ridaura a la cara a Marçal quan el blanenc entrava dins de l’àrea. De res han servit les protestes. Elagi li ha aturat el primer tir al mateix Ridaura que ha aprofitat, però, la segona opció. La greu errada dels col.legiats sentenciava el partit. L’1 a 4 a falta de 5 minuts semblava ja impossible de remuntar. Tot i això només 1 minut després en Ton ha enviat una “baliuada” a l’escaire des de més enllà del mig camp. Era el 2 a 4 i la petita llumeta d’esperança que renaixia a Les Comes. Els de Francesc Monclús han incrementat l’ofensiva contra la porteria selvatana. Han tingut el gol a prop, tot el contrari de la 10ena falta dels visitants, ja que la número 9 s’ha quedat clavada durant 7 minuts llargs. Com tampoc han assenyalat un penal clar sobre. A falta de 24 segons Teixidó ha aprofitat que l’Igualada se l’havia jugat treient l’Elagi de la pista, per marcar el 2 a 5 a porteria buida. Al final, doncs, 2 a 5. 3 punts que volen de les Comes… Com també ha volat una mica més la credibilitat de molta gent en aquest esport nostre. IGUALADA HC 2 (1/1) Elagi, Ton (1), Marçal, O. Vives i Pla, equip inicial. D.Càceres, Pove (1). Vera, Vilaseca i A. Povedano. BLANES 5 (2/3) Llaverola, F.Bargalló (2), Grassas, Formatjé, A. Ridaura (1), equip inicial. K. Ridaura (1), Teixidó (1). GOLS: 0-1 Bargalló (m 4.26), 0-2 A. Ridaura (m 9.19), 1-2 Pove penal (m 21.18). SEGONA PART. 1 a 3 Bargalló penal (m 3.30), 1-4 K.Ridaura (m 19.44), 2-4 Baliu (m 20.43), 2-5 Teixidó (m 24.35).