Un article de
Jordi Puiggròs
Periodista i Cap de redacció
5 de març de 2021

L’Escorxador s’estrena com espai de vacunació per descongestionar els CAP’s

L’espai firal d’Igualada, l’Escorxador, és des d’ahir dijous un centre de vacunació dels col·lectius professionals que a hores d’ara es vacunen amb el vaccí Astra Zeneca al CAP Anoia. La intenció és tenir preparats espais més amplis, de fàcil accés i condicionats només per a funcionar com a centres vacunals.

La campanya que es va encetar el dia 27 de desembre és a punt de complir els dos primers mesos i entra en una nova fase. En un primer moment, la vacunació es va fer en equips mòbils sobretot a les persones i professionals dels equipaments residencials i als professionals sanitaris, amb la vacuna Pfizer. A principis de febrer va entrar en acció l’Astra-Zeneca. En aquest cas els principals col·lectius, entre molts d’altres, van ser els docents, els cossos de seguretat i professionals d’altres branques sanitàries i amb l’eix central d’activitat en els CAP’s. I aquesta setmana s’han afegit diferents punts de vacunació, en concret centres vacunals de primària, amb l’objectiu d’administrar la vacuna Pfizer als majors de 80 anys, grans dependents i usuaris de Centres de Dia, entre d’altres col·lectius fràgils.

Arribat aquest punt, els CAP’s que han fet de punts de vacunació per a col·lectius es desplaçaran a espais més amplis i de fàcil accés, tots amb el suport dels ajuntaments implicats que han fet cessions d’espais per poder abordar aquesta nova etapa.
La consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, va visitar ahir a la tarda L’Escorxador, en el seu primer dia de funcionament.

Missatges SMS
El nou espai de vacunació funcionarà amb el sistema de ticketing, de manera que els col·lectius a qui s’està vacunant reben un missatge SMS al mòbil cridant-los a vacunar-se. En el missatge hi ha un enllaç que redirigeix als usuaris a una pantalla des d’on poden reservar dia i hora i també centre de vacunació.

Fins dimecres, s’havien administrat ja a la comarca 7.625 vacunes (2.965 amb les dues dosis), però, si abans el ritme era d’unes 700 a la setmana, aquesta última s’ha disparat a 2.321 vacunacions.

Dades en clara millora

Les dades de Covid-19 a l’Anoia segueixen millorant. L’índex de rebrot ha passat en dues setmanes de 551 a 145, i la Rt, de 1,82 a 0,63, amb dades d’ahir mateix.
L’Hospital d’Igualada ha registrat 3 morts més aquesta darrera setmana per coronavirus i ja en suma 219 des de la primera defunció al centre hospitalari el març del 2020.
Aquest dimarts es registraven 37 persones ingressades a l’Hospital amb Covid-19, les mateixes que hi havia una setmana enrere. On sí que ha millorat la situació és a la UCI, que ha passat de 10 pacients a 7 aquesta setmana.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: