9.7 C
Igualada
Dimarts, gener 18, 2022

L’Escola Mowgli diu adéu a l’Home del Bosc, un personatge representat per Jordi Mateu

Aquestes paraules són un agraïment immens de l’Escola Mowgli cap al Quimet Comallonga i Bosc, el conegut Home del Bosc, que durant més de 40 anys ha sigut un dels personatges més singulars de la nostra escola. Per fer-ho hem adaptat el text que va crear la Marina Llansana, juntament amb en Jordi Mateu, pel llibre “50 anys d’Escola Mowgli”.

Per qui no hagi tingut l’honor de conèixe’l, l’Home del Bosc portava barba blanca, barretina i parlava un català extraordinari. Ell mateix es descrivia com “un home de la terra que es guanya les garrofes al bosc”.

L’Home del Bosc esperava als alumnes de 3r de Primària de l’escola carregat amb un feix de llenya i un destraló, amb les pells de xai esteses mig eixamorades que s’assecaven i la garranxa ben carregada de cistells amb l’esmorzar.

Després d’esmorzar recollien diferents tipus de plantes –cada nen una planta diferent- perquè a l’arribar a l’escola en fessin un herbari. També parlaven de diferents tipus d’animals; de les mallerengues, els cucuts i les fredelugues perquè després ho treballessin a classe: “Vosaltres que teniu aquests enginys tan moderns podeu investigar i fer treballs molt ben fets”- els hi deia. L’Home del Bosc els hi explicava com és d’important deixar el bosc ben net i com s’han de collir les plantes, sense arrencar-les de soca-rel perquè tornin a llucar.

Després de passar el matí junts, els alumnes el convidaven a visitar l’escola i l’Home del Bosc acceptava la invitació. Arribava amb regals per als més petits; material per a la classe i algun conte. I, de passada, portava el tió i els explicava com l’havien de tractar perquè “ragi bé”.

I amb la seva saviesa també els aconsellava com tractar als més grans. Els hi deia: “Penseu en els avis, aneu-los a veure i feu-los un petó i una abraçada. Demaneu-los si necessiten alguna cosa, que estaran molt contents, i si us manen una feina, feu-la!”. I també els hi deia: “Feu el que hagueu de fer però ben fet, amb il·lusió, amb senzillesa i amb alegria, que vol pas dir alegrament, barrip-barrap”. “Jo m’estimo més poder fer un favor que pas que me l’hagin de fer a mi”.

I amb aquesta certesa ha sigut com en Quimet Comallonga ha deixat empremta a més d’un miler de nens i nenes.

En un altre acte d’estima a l’escola i a l’Home del Bosc, en Jordi va responsabilitzar-se de buscar-se un substitut perquè la màgia perdurés. I va fer sort. Els darrers 3 anys en Marc Talavera –apassionat de les plantes i de l’entorn- , s’ha convertit en el Tonet, nét del Quimet Comallonga.

I aquest desembre en Quimet, acompanyat pel seu nét Tonet, van reunir-se per última vegada amb els alumnes de l’Escola Mowgli.

Quimet, descansa en Pau. L’Home del Bosc ha sigut, és i serà, un dels personatges més importants de l’Escola Mowgli.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Primer partit de l’any i nova victòria

El CF Igualada femení va realitzar aquest passat cap de setmana un d'aquells desplaçaments llargs de la temporada. La Massana (Andorra), seria un emplaçament...

Catalunya aixecarà el toc de queda, però mantindrà les restriccions vigents

El Govern mantindrà la resta de restriccions que estan vigents ara mateix al marge del toc de queda, que s'aixecarà a partir de divendres,...

L’Igualada crea les ocasions, però el Martorell s’emporta els punts

CF MARTORELL 1 CF IGUALADA 0 Els blaus tornaven a la competició després de 30 dies de l'empat a Lleida. Calia demostrar tot el treball realitzat...

La Fira del Camí Ral torna a “assaltar” els carrers del centre de Vilanova

Prop d’una vintena de persones, representants de les entitats i comerços locals així com de l’Ajuntament de Vilanova, van convertir-se en els viatgers de...

Som-hi critica que encara no s’hagin impulsat les noves mesures de seguretat

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha denunciat aquesta setmana que el govern de Junts encara no ha impulsat les mesures de seguretat que va...
Compartir