7.4 C
Igualada
Divendres, febrer 26, 2021

L’Escola Mowgli diu adéu a l’Home del Bosc, un personatge representat per Jordi Mateu

Aquestes paraules són un agraïment immens de l’Escola Mowgli cap al Quimet Comallonga i Bosc, el conegut Home del Bosc, que durant més de 40 anys ha sigut un dels personatges més singulars de la nostra escola. Per fer-ho hem adaptat el text que va crear la Marina Llansana, juntament amb en Jordi Mateu, pel llibre “50 anys d’Escola Mowgli”.

Per qui no hagi tingut l’honor de conèixe’l, l’Home del Bosc portava barba blanca, barretina i parlava un català extraordinari. Ell mateix es descrivia com “un home de la terra que es guanya les garrofes al bosc”.

L’Home del Bosc esperava als alumnes de 3r de Primària de l’escola carregat amb un feix de llenya i un destraló, amb les pells de xai esteses mig eixamorades que s’assecaven i la garranxa ben carregada de cistells amb l’esmorzar.

Després d’esmorzar recollien diferents tipus de plantes –cada nen una planta diferent- perquè a l’arribar a l’escola en fessin un herbari. També parlaven de diferents tipus d’animals; de les mallerengues, els cucuts i les fredelugues perquè després ho treballessin a classe: “Vosaltres que teniu aquests enginys tan moderns podeu investigar i fer treballs molt ben fets”- els hi deia. L’Home del Bosc els hi explicava com és d’important deixar el bosc ben net i com s’han de collir les plantes, sense arrencar-les de soca-rel perquè tornin a llucar.

Després de passar el matí junts, els alumnes el convidaven a visitar l’escola i l’Home del Bosc acceptava la invitació. Arribava amb regals per als més petits; material per a la classe i algun conte. I, de passada, portava el tió i els explicava com l’havien de tractar perquè “ragi bé”.

I amb la seva saviesa també els aconsellava com tractar als més grans. Els hi deia: “Penseu en els avis, aneu-los a veure i feu-los un petó i una abraçada. Demaneu-los si necessiten alguna cosa, que estaran molt contents, i si us manen una feina, feu-la!”. I també els hi deia: “Feu el que hagueu de fer però ben fet, amb il·lusió, amb senzillesa i amb alegria, que vol pas dir alegrament, barrip-barrap”. “Jo m’estimo més poder fer un favor que pas que me l’hagin de fer a mi”.

I amb aquesta certesa ha sigut com en Quimet Comallonga ha deixat empremta a més d’un miler de nens i nenes.

En un altre acte d’estima a l’escola i a l’Home del Bosc, en Jordi va responsabilitzar-se de buscar-se un substitut perquè la màgia perdurés. I va fer sort. Els darrers 3 anys en Marc Talavera –apassionat de les plantes i de l’entorn- , s’ha convertit en el Tonet, nét del Quimet Comallonga.

I aquest desembre en Quimet, acompanyat pel seu nét Tonet, van reunir-se per última vegada amb els alumnes de l’Escola Mowgli.

Quimet, descansa en Pau. L’Home del Bosc ha sigut, és i serà, un dels personatges més importants de l’Escola Mowgli.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La MICOD organitza una cinquantena d’actes per commemorar el Dia de la Dona

Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el...

Es convoca la 16a edició dels Premis Igualada Recerca Jove

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d’una nova edició dels Premis Igualada Recerca Jove atorgats als treballs dels alumnes...

El nou Espai Social i Cultural de Calaf portarà el nom de Carmen Arrojo i Maroto

El passat dilluns, Calaf va celebrar el ple municipal, en format online, del mes de febrer. Un dels primers punts va ser l'aprovació per unanimitat...

Han tingut temps, però no interès

La Diputació de Barcelona afirma que Igualada no té un pla de reactivació econòmica i social davant l’impacte de la covid-19 Som a les portes...

Igualada acollirà un fòrum sobre el comerç català el proper dilluns

Comentar i debatre el present i el futur del comerç local, aquest és l’objectiu del FORUMCOMERÇCAT, organitzat per Igualada Comerç i que es celebrarà...
Compartir