2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

Les millores al Rovy és la proposta més votada en el Procés Participatiu
L

Publicitat

El 12 de juliol es va tancar el Procés Participatiu 2021 de Vilanova del Camí que ha impulsat la regidoria de Cultura i Participació Ciutadana. En total s’han rebut 248 butlletes, entre els vots telemàtics (73), els que es van deixar a les urnes (15) i els que s’han recollit a les carpes informatives que es van ubicar durant tres divendres al Mercat del passeig de la Indústria (160).

Els projectes valorats amb 10.000 € més votats han estat el que proposava fer millores a l’edifici Rovy, amb 115 vots i el lloguer de bicicletes al Parc Fluvial, que n’ha rebut 64.
Pel que fa als projectes de 5.000 €, els més ben valorats han estat la instal·lació de jocs infantils als diferents parcs del municipi, proposta que ha rebut 130 vots; i la dotació de wifi a Can Papasseit que n’ha registrat 95.

La regidora de Cultura i Participació Ciutadana ha valorat positivament la participació en el pressupost participatiu. Silva creu que “aquests processos participatius són cada vegada més necessaris per aproximar la política local a la ciutadania”, i afegeix que “la població també agraeix que se la tingui en compte a l’hora de prendre decisions”.

El procés participatiu del 2021 ha destinat 55.000 € del pressupost municipal als projectes votats per la ciutadania: 30.000 €, en el procés general, i 25.000 € per al procés als centres d’ensenyament.

Durant la primera fase del procés es van recollir les propostes de la ciutadania que van concretar-se en 35 projectes. Després d’una valoració tècnica i econòmica, el nombre de propostes es va reduir a 15 que són les que s’han presentat durant la segona fase del procés per sotmetre-les a la votació dels veïns i veïnes de Vilanova del Camí.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies