L’antic escorxador serà punt de sortida i arribada de la IV Alzheimer Race el pròxim 23 de setembre

94

La quarta edició de l’Alzheimer Race ja té data. El pròxim 23 de setembre l’antic Escorxador d’Igualada serà lloc de sortida i d’arribada d’aquesta cursa que destina tots els diners recaptats a l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA). Més enllà de la recaptació econòmica, l’esdeveniment també vol sensibilitzar i informar a la població sobre aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta a més de 112.000 persones. També s’aprofitarà l’Anella Verda Fluvial d’Igualada per conscienciar de la necessitat de reforçar els hàbits saludables i facilitar la pràctica esportiva.

En l’acte de presentació que es va fer ahir, també es va informar de la recaptació final de l’edició del 2017, que va pujar fins a 3.214 euros.

Recorregut i inscripcions

Després de sortir de l’Antic Escorxador, els corredors recorreran els 6,3 quilòmetres i la gent que faci la cursa caminant en farà 4,3 seguint la següent ruta:

La inscripció ja està oberta i es pot efectuar per Internet a través del web www.cssi.cat/alzheimerrace. També es pot fer presencialment a l’Hospital de Dia Sant Jordi
Té un preu base de 10 euros per persona per a tots els corredors i caminants, tot i que és gratuïta per als nens menors de 10 anys d’edat que participin a la caminada. Tots els inscrits rebran un lot d’obsequis i tots els majors de 10 anys rebran una samarreta tècnica Tuga amb el logo de la cursa.

Dia Mundial de l’Alzheimer
L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFADA, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats el CSA, l’ICS, la Fundació Sant Josep, l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament d’Igualada, tots ells membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.