18.4 C
Igualada
Dimecres, maig 25, 2022

Igualada instal·la les primeres càmeres de videovigilància

L’Ajuntament d’Igualada ha instal·lat, aquest dilluns, les primeres cinc càmeres de videovigilància i control del trànsit ubicades en diversos punts de la ciutat. Aquestes càmeres són les primeres d’un total de vint dispositius que s’instal·laran properament en entrades, sortides i zones de gran transit de persones i vehicles dins del projecte d’ampliació i modernització de la seguretat d’Igualada.

De les cinc càmeres instal·lades, quatre s’han ubicat en diverses entrades de la ciutat: a la zona ponent, la zona llevant, la carretera de les Maioles i a l’accés al polígon de Les Comes des de l’entrada 555 de l’autovia i la cinquena s’ha col·locat a l’encreuament entre els carrers de Gran Bretanya i d’Itàlia del polígon de Les Comes. Aquestes càmeres aniran acompanyades de divuit plafons informatius ubicats a la zona de influencia de cadascun d’aquests dispositius.

El regidor de Mobilitat, Miquel Vives, acompanyat de la regidora de Governació, Carlota Carner, ha explicat que “de les cinc càmeres instal·lades avui, n’hi ha 4 que controlen les zones d’entrada i sortida de la ciutat, per on circula una gran afluència de vehicles i persones”.

Vives també ha comunicat que “tal i com es va anunciar a finals d’any, aquestes primeres càmeres formen part de un projecte d’ampliació i modernització de la seguretat de la ciutat i del Polígon de Les Comes”. Vives ha recordat que aquests dispositius “s’incorporen al més de centenar de càmeres que ja hi ha a la ciutat tant en interiors com exteriors”.

L’òrgan encarregat de la gestió, gravació i la custodia de les imatges serà la policia Local d’Igualada “garantint els drets i la privacitat de dades de tothom”.

Carlota Carner demana a l’oposició que no es faci política amb la seguretat
La setmana passada els grups “Igualada Som-hi” i “Esquerra Republicana” van criticar al govern municipal perquè encara no havia impulsat les mesures de seguretat que va anunciar fa dos mesos.

Carner ha expressat que “demanaria als grups de l’oposició, en especial als socialistes i a Esquerra, que deixin de fer política amb el tema de la seguretat, ja que és un aspecte molt seriós que s’ha de tractar amb responsabilitat”. La tercera tinenta d’alcalde ha volgut aclarir que “el govern municipal sí que treballa i s’ocupa de la seguretat d’Igualada, mentre que ells es dediquen a crear falses alarmes.

L’Ajuntament desvincula l’agressió sexual al polígon de Les Comes amb la instal·lació de les càmeres de seguretat
La instal·lació d’una de les càmeres de videovigilància, concretament la del Carrer Gran Bretanya amb el Carrer Itàlia, es troba a uns 100 metres aproximadament de la discoteca Èpic, el local d’oci d’on sortia la jove que va patir una violació el passat 31 d’octubre.

Carner ha volgut deixar clar que “la instal·lació de les càmeres de videovigilància formen part dels plans i polítiques de promoure la seguretat de la ciutat. Així com l’aplicació de moltes mesures més com la incorporació de nous agents als cossos policials entre altres”.

Pel que fa als fets succeïts durant la nit de la Castanyada, Carner ha tornat a condemnar els fets i demana que es resolgui ben aviat aquesta situació perquè els culpables mereixen ser condemnats amb tot el pes de la llei”. La regidora de Governació també ha recordat que la investigació sobre els fets està en mans dels Mossos d’Esquadra.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Poble Actiu critica la falta de compromís per fer front a la segregació escolar

El gener de 2020, mesos abans de l’inici de la pandèmia, es va realitzar la primera trobada  de la “Comissió per l’equitat educativa a...

Crema intencionada de diversos contenidors a Vilanova

Aquests dilluns a tres quarts d'una de la matinada, els Bombers i la Policia Local de Vilanova del Camí van haver d'actuar davant d'un...

Marc Castells denuncia unes pintades que l’amenacen de mort

El passatge que uneix la Rambla Sant Isidre amb el Carrer Nou s'ha despertat aquest matí amb unes pintades amaneçadores cap a l'alcalde d'Igualada,...

Quatre detinguts per diversos robatoris a l’interior de vehicles

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 18 i el 19 de maig tres homes i una dona, d’entre 23 i 29 anys, com...

La Torre de Claramunt no pavimentarà el camí del Xaró després de consultar-ho amb els veïns

Els veïns i veïnes del Xaró han decidit a través d’una enquesta popular que no es pavimenti el camí que uneix el nucli del...
Compartir