Som-hi critica que encara no s’hagin impulsat les noves mesures de seguretat
S

18 de gener de 2022

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha denunciat aquesta setmana que el govern de Junts encara no ha impulsat les mesures de seguretat que va anunciar fa dos mesos. La formació considera “inadmissible” l’incompliment del govern i demana explicacions.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “estem davant un govern que continua menystenint el tema de la seguretat. El toc de queda ha reduït els problemes que es van succeir durant la tardor a molts barris de la ciutat però una vegada aquest divendres quedi eliminat, a Igualada estarem en la mateixa situació que abans perquè el govern de Marc Castells ha estat incapaç d’impulsar cap de les mesures que va prometre al mes de novembre. El govern no ha fet ni preparat res en aquests dos mesos. Ha estat un temps perdut en fer tasques de prevenció, que és la millor eina contra la inseguretat, quan podia ser un temps guanyat”.

Cuadras lamenta que hagin passat dos mesos i les mesures hagin estat, només, “un titular en una roda de premsa”. El portaveu de Som-hi es refereix a la promesa d’instal·lar una vintena de càmeres de videovigilància “que el govern va anunciar el 10 de novembre i no ha fet”. També fa referència al Pla Local de Seguretat que el govern té pendent des del 2012 i que es va comprometre a redactar al mes de novembre i tampoc se n’ha sabut res més. També reclama que el patrullatge de Policia Local i Mossos a peu es mantingui i no s’elimini un cop passat el Nadal.

La formació que integren PSC, Comuns i Igualada Oberta també va requerir informació sobre els criteris de vigilància nocturns dels caps de setmana i asseguren que encara no ha obtingut resposta del govern quan han passat ja més de dos mesos. Lamenten que “el govern de Junts sigui cada vegada més un govern desconnectat de la realitat i no atengui allò que preocupa a la gent. És el que ens traslladen moltes veïnes i veïns en les visites que fem als barris i al canal de Whatsapp que tenim obert”.

Jordi Cuadras referma la voluntat d’Igualada Som-hi “d’afrontar el tema com a ciutat sense partidismes però veiem un govern situat d’esquena a la qüestió” i remarca que “la seguretat a l’espai públic és sinònim de treballar per la igualtat i la llibertat. Si no garantim que l’espai públic sigui segur, que és l’espai de totes i tots, estem retallant la llibertat a sentir-nos iguals i sentir-nos que en podem fer ús a qualsevol moment del dia sense por”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?