L’Ajuntament d’Igualada i l’INCASÒL preveuen construir 24 nous pisos destinats a lloguer social

69

Igualada podria tenir 24 nous pisos de lloguer social. Així ho van anunciar ahir dimecres l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i el director de l’Institut Català del Sòl, Albert Civit. Segons va explicar Castells, s’està treballant en la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanísitca per tal de poder edificar en una parcel·la titularitat de l’INCASÒL i que està situada entre l’Av. Països Catalans i el c/ Joan Serra i Constansó, al barri de Les Comes.

El terreny on es projecten els nous pisos està situat en el sector Les Comes on, ara fa uns anys, la Generalitat ja va construir dues promocions de 86 pisos protegits de lloguer. Ara mateix, l’illa ja ha assolit la densitat residencial que li corresponia inicialment. Per tant, ara cal ampliar aquesta densitat residencial en base a l’interès públic, mitjançant una modificació puntual que haurà de ser validada pel Ple Municipal i finalment aprovada per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central.

Segons explicava Albert Civit, tots aquests habitatges es destinaran al programa de lloguer assequible, que segons va explicar el director de l’INCASÒL és una de les prioritats del Govern de la Generalitat.

Les dues institucions tenen la voluntat que totes les tramitacions prèvies puguin estar enllestides a començament de l’any 2019 per, a continuació, poder iniciar els treballs de redacció del projecte executiu i les obres corresponents.