L’Ajuntament d’Igualada aprova els “sous” dels regidors i càrrecs de confiança
L

8 de juliol de 2015

recurs_ajuntament.jpg

L’Ajuntament d’Igualada ha aprovat, en el ple de dimarts al vespre, les dedicacions i retribucions dels regidors i el personal eventual de l’Ajuntament per al mandat 2015-2019. Tal i com ha explicat aquest dilluns l’alcalde, Marc Castells, el govern municipal de CiU “mantindrà en el proper mandat la contenció iniciada ara fa quatre anys, fins i tot reduint lleugerament aquesta despesa”. En aquesta línia, Castells renuncia quatre anys més a rebre qualsevol retribució del consistori i tindrà només el sou que li assigni la Diputació de Barcelona com a diputat comarcal per l’Anoia.

El govern tindrà ara dos regidors amb dedicació completa, després que en l’últim mandat en va tenir dos amb completa i un amb parcial. La tinent d’Alcalde de Dinamització Econòmica, que ara assumeix a més els àmbits Coneixement i Interior, manté la dedicació exclusiva que ja tenia, i el tinent d’Alcalde de Qualitat Urbana, que suma a les antigues competències d’Urbanisme i Mobilitat les d’Entorn i Via Pública, entre altres, passa d’una dedicació al 50% a una dedicació exclusiva. Tots dos tindran una retribució bruta anual de 55.000 euros.

A la resta de regidors, tant del govern com de l’oposició, se’ls assignaran retribucions per la seva participació en el dia a dia del consistori. Per assistència a plens, 485 euros amb un màxim de dotze sessions anuals, per juntes de govern local 500 euros amb un màxim de vint-i-quatre sessions, per comissions informatives 96 euros els regidors i 400 el president, amb un màxim de vint-i-quatre sessions anuals, i per juntes de portaveus 500 euros per cada sessió, amb un màxim de dotze a l’any. Pel que fa al nomenament de personal eventual de confiança, el govern en tindrà dos, com en l’anterior mandat. Ocuparan les posicions de Coordinador/a General de l’Ajuntament i de Director/a de Comunicació, Premsa i Imatge Institucional, tots dos amb dedicació completa i rebent respectivament 55.000 i 45.000 euros bruts anuals.

Marc Castells ha assegurat que “si tenim en compte la gran majoria de capitals del nostre país, podem afirmar que Igualada és un exemple de contenció, tant pel nombre de càrrecs nomenats i amb dedicació com pel sou que se’ls assigna”. En total, en aquest mandat 2015-2019 es preveu un descens de l’1,29% en relació als quatre anys anteriors: el cost del govern es reduirà de 458.000 a 445.000 euros anuals i el de l’oposició passarà de 145.000 a 150.000 euros. Castells posa en relleu que es mantindrà la important racionalització duta a terme i recorda que “entre 2011 i 2015, el govern format per CiU i ERC va estalviar més de 700.000 euros respecte l’anterior govern de l’Entesa per Igualada, que formaven el PSC i ICV, i aquest és l’estalvi que CiU seguirà aplicant en aquest nou mandat”.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta