8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

La Xarxa presenta “La Bella i la Bèstia” de Veus-Veus
L

Publicitat

La companyia Veus-Veus arriba el proper diumenge 15 de desembre, a ¼ d’1 del migdia, al Teatre Municipal l’Ateneu, amb la seva producció La Bella i la Bèstia, una història d’amor i tolerància en un castell encantat. Les entrades són a 6 € i a 5 € per als socis de Xarxa. Es poden comprar en línia a www.teatremunicipalateneu.cat sense recàrrec, i el diumenge des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle a la taquilla del passatge d’en Vives. Veus-Veus és una companyia de teatre creada l’any 1995 per actors, ballarins i cantants professionals. La seva trajectòria es dedica, plenament, al teatre infantil i juvenil.

La Bella i la Bèstia en català
En un castell hi ha un príncep malcriat i pervers que menysprea a tothom. Una nit, una dona molt vella demana asil per quedar-se al castell fins al matí. El príncep, veient que és una dona molt gran i lletja, la fa fora. Aleshores la vella es transforma en una fada que llença un malefici i converteix el príncep en Bèstia. L’única manera de trencar l’encanteri és que una noia s’enamori de la Bèstia. Passen els anys i, de cop, un dia entra una noia al castell. Podrà la Bèstia fer que la noia se n’enamori?

Fa prop de vint anys, aquest clàssic francès tornava a les pantalles de cinema, i ho feia en format de dibuixos animats. Tothom que la va veure, es va quedar meravellat del relat i de la fantàstica adaptació en forma de musical. Anys més tard, i de mans de la mateixa productora, aquest conte immortal va a passar als escenaris teatrals, assolint un dels èxits de taquilla més gran que hi ha hagut mai en aquest país.

Veus-Veus sempre ha mirat aquest conte amb molta cura, i després de donar-li moltes voltes ha decidit posar el seu gra de sorra personal a la història de “l’amor es troba a l’interior”. Aquesta frase determina la nostra societat actual molt més del que pensem, i la fan servir com a eslògan en contra del racisme i la xenofòbia, i també per fer un crit a favor de la tolerància, ja que sense això, nosaltres mateixos deixem de ser persones i comencem a ser salvatges.

Que ningú no pensi que han fet un versió més moderna. Res d’això no cal, ja que l’obra original parla d’aquest tema. Sí que s’han permès unes quantes llicències respecte el text original. T’imagines actualment una bella i bèstia sense Dindon i Lumiére? Veus-Veus tampoc. I a més a més hi han afegit cançons i un munt de sorpreses que esperem que us agradin molt.

Així doncs, Veus-Veus, intentant recrear una dels més fantàstiques històries d’amor, on no hi ha lloc per la intolerància, i jugant amb colors molt vius, presenten el seu particular muntatge de La Bella i la Bèstia, al qual han afegit cançons noves per poder-lo traslladar al públic de nou, i gaudir junts del plaer de representar el conte que va marcar una tota una època.

L’espectacle és interpretat per Montse Gonzàlez, Jordi Vicente, Jordi Font i Nil Bofill. Les coreografies són de Mireia Vericat; l’escenografia de Xevi Ribas i Eli Rodríguez; les màscares i el vestuari de Berta Riera, i les músiques d’Albert Doz, que també ha fet l’adaptació de la història, conjuntament amb el director, Gabriel Doz.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies