19.5 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

La UEA analitzarà com absorbeixen el canvi tecnològic les empreses de l’Anoia

Un article de

La UEA analitzarà com absorbeixen el canvi tecnològic les empreses de l’Anoia
L

La revolució 4.0. ja és aquí i ha vingut per quedar-s’hi. Es tracta del canvi tecnològic més important de les últimes dècades i ve marcada per la digitalització dels processos de producció gràcies a la introducció de les tecnologies de la informació, l’Internet de les coses i l’ús de nous materials; un nou model d’organització i de control de la cadena de valor a través del cicle de vida del producte i durant els sistemes de fabricació i que pot obrir les portes a la reindustrialització si el teixit empresarial aprofita l’oportunitat que representa.

Les empreses estan vivint una important transformació que ve donada per un entorn que s’adapta i es modifica, fruit d’un canvi global que afecta tots els nivells: per l’evolució de les fonts d’energia, per la digitalització i la robotització de processos, per la transformació del mercat laboral i educatiu, per la mobilitat cada vegada més eficient, per l’esgotament dels recursos fòssils, per les directives i normatives mediambientals i laborals, entre altres. Les empreses i la indústria han d’analitzar si el seu model de negoci encaixa o encaixarà en aquesta nova realitat a mig o curt termini, ja que és una qüestió de supervivència per no perdre el lloc en el mercat.

La UEA convida a totes les empreses a realitzar un autoanàlisi de la seva maduresa digital a través d’una enquesta
Conscients que a la comarca de l’Anoia ja hi ha empreses immerses en el nou paradigma de la nova revolució i transformació digitals, però que també hi ha un gran nombre d’empreses que encara no s’identifiquen en aquest canvi tecnològic, la Unió Empresarial de l’Anoia, treballa en un projecte anomenat Anoia 4.0.

Aquest projecte té com a propòsit acompanyar a les empreses en aquest canvi de la transformació empresarial, i en aquests moments, des de l’entitat empresarial s’està analitzant l’estat de les empreses pel que fa a la seva maduresa digital.

En aquest sentit, es podrà detectar quin és l’estat del sector empresarial i industrial, què hi ha en marxa, què coneixen d’aquest nou canvi i transformació, què els hi manca… La Unió Empresarial, per tant, convida a les empreses a insciure’s a través d’aquesta enquesta per tenir una base àmplia.

Amb tota aquesta informació, la Unió Empresarial de l’Anoia vol reunir-se amb totes les empreses per conèixer i analitzar de prop i en profunditat, quines necessitats tenen, quines eines calen, entre altres inquietuds i amb la mà dels millors experts, es marcarà un full de ruta per acompanyar a totes les empreses que ho vulguin cap a un entorn cada vegada més tecnològic, digital i sostenible.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030