Un article de
6 d'octubre de 2020

La secretària municipal de Piera denuncia l’alcalde a la Fiscalia i a l’Oficina Antifrau

La secretària municipal de l’Ajuntament de Piera ha denunciat davant de la fiscalia d’àrea d’Igualada l’alcalde del municipi, Jordi Madrid, per haver ascendit un policia local, malgrat que hi havia un informe desfavorable dels serveis tècnics del consistori. Madrid va ascendir de caporal a sergent un agent de la policia, per la via d’urgència i interinatge, al qual li faltava una setmana per a jubilar-se. El batlle, en declaracions a l’ACN, justifica la decisió perquè el càrrec de sergent quedava vacant i “la llei de policies ens obliga a tenir un cap”. Aquest nomenament es va fer per la via d’urgència i interinatge que, segons Madrid, “és legal i està contemplada als reglaments”. Es dona el cas que aquesta persona que es va ascendir li quedava només una setmana per a jubilar-se.

En el moment que es va ascendir aquest policia a sergent, va quedar lliure el càrrec de caporal i també es va nomenar per la via d’interinatge un altre policia. D’aquesta manera, ha justificat Madrid, “no es va donar cap duplicitat de càrrecs”.

Madrid ha relatat que es va decidir fer aquest nomenament perquè el cos de la Policia Local “no podia estar sense cap”, ja que “la llei així ens hi obliga”. El batlle ha explicat que aquesta persona que es va ascendir era la més antiga del cos i, malgrat que el nomenament només fos per a una setmana, “ens va servir per poder fer un relleu ordenat amb la persona que va ascendir a caporal i sense que hi hagués duplicitats de càrrecs”. Ara, ha dit, ja s’ha engegat la maquinària per convocar la plaça de caporal en cap i que no es cobreixi de forma interina.

D’altra banda, la mateixa secretària municipal també ha portat el batlle a l’Oficina Antifrau en considerar que no s’ha gestionat correctament el contracte de targetes moneder. Madrid ha detallat que, en tractar-se d’un import menor a 15.000 euros, no s’havia de fer cap licitació i es referma en què en tot moment han actuat de forma correcta.

De fet, l’alcalde de Piera ha lamentat que els secretaris i interventors municipals – que estan nomenats per l’Estat, tot i que els paga el consistori- “els porten als Ajuntaments per controlar la legalitat, però moltes vegades sobrepassen les seves funcions”. En el cas de Piera, ha dit, “a partir de raons tècniques entren en qüestions polítiques i, moltes vegades, donen cobertura i arguments als grups de l’oposició”.

PSC, Comuns, PP i C’s en demanen la dimissió
Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Piera (PSC, Ara és demà-En Comú, PP i Cs), a excepció de la CUP, han demanat la dimissió de Jordi Madrid arran d’aquestes denúncies que ha fet la secretària municipal davant de la Fiscalia i l’Oficina Antifrau. En un comunicat conjunt, demanen la “dimissió immediata” de Madrid i que ERC “el rellevi en el càrrec”.

Els grups de l’oposició alerten de la “gravetat” de les accions dutes a terme pel batlle, ja que, segons ells, “està infringint” diversos articles i lleis de les administracions públiques. Creuen que la justificació del “caràcter d’urgència” per contractar el policia local “esdevé inaplicable, donat que no se sustenta amb la llei actual de l’Estatut Bàsic de l’empleat públic”.

Per aquest motiu l’oposició també demana la “rectificació immediata” de les seves declaracions del batlle, ja que consideren que “no reflecteixen la realitat dels fets”. Asseguren que, des de l’inici de legislatura, l’alcalde “ha rebut advertiments per part del funcionariat de mancances importants per la presumpta falta de procediment legal a les contractacions públiques, fent cas comís de les advertències”. Davant d’això i “donada la gravetat dels presumptes fets” els grups de l’oposició exigeixen la dimissió del batlle i “estudien mesures per fer retornar la legalitat a l’Ajuntament de Piera”.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: