16.6 C
Igualada
Dimarts, abril 13, 2021

La Fura dels Baus portarà a Igualada el seu espectacle d’homenatge al món de la salut

ACN – La Fura dels Baus ha creat dos espectacles per aquest estiu que es presentaran en el marc del Cruïlla XXS, el festival de petit format impulsat pel certamen barceloní aquest juliol. El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà el primer muntatge –’Nova normalitat’– en dues funcions el 3 i 4 de juliol, en què la companyia homenatjarà les persones que “promouen la salut”, des del personal de neteja als metges. L’espectacle farà gira per tot l’Estat, i començarà per “la zona 0” de la pandèmia a Catalunya, l’Hospital d’Igualada, tal i com ha detallat aquest dijous el director de l’espectacle, Carlus Padrissa. La segona aportació de la Fura al Cruïlla XXS serà un ‘Espectacle Sorpresa’ el 17 i 18 de juliol a la plaça Univers de Montjuïc.

Els dos espectacles s’han presentat aquest dijous al Recinte Modernista de Sant Pau, amb un tast del que serà un muntatge amb cinc escenografies “gegants”, 26 actors, text de Pau Miró i una grua de 50 tones. La música serà a càrrec de la soprano Alba Fernández Cano i el guitarrista Pep Mendoza, però amb so fluix, per no molestar els pacients.

“És l’exemple més clar de col·laboració de grans agents socioculturals del país. Espero que després d’aquest estiu això es mantingui”, ha dit el director del Festival Cruïlla, Jordi Herreruela. El Cruïlla XXS oferirà més de 250 activitats culturals al juliol a Barcelona, i Herreruela ha remarcat el muntatge de la Fura dels Baus a Sant Pau com un dels més destacats de l’estiu. En comprar l’entrada, es podrà fer una donació per recaptar fons per a la investigació mèdica.

L’espectacle durarà una hora i s’hi podran asseure fins a 400 persones. Tot i que en fase 3 es podran fer espectacles amb 800 persones a l’aire lliure, en el cas de Sant Pau l’organització limitarà l’aforament a 400 per mantenir estrictament les distàncies i protocols. S’han dissenyat uns horaris d’entrades i sortides en quatre grups de 100 persones cada un, i la mascareta serà obligatòria fins al moment que comenci l’espectacle.

“Tothom estarà assegut, però si la Fura genera un estat d’emoció que convida a aixecar-se i ballar, ho podran fer però mantenint les distàncies”, ha detallat Herreruela. En d’altres localitzacions del Cruïlla XXS, en canvi, sí que serà possible una capacitat de fins a 800 persones.

‘Nova normalitat’
L’espectacle ‘Nova normalitat’ neix a partir del muntatge que la Fura va fer per a la Marató de TV3 de 2019 amb la Coral Càrmina. Segons ha explicat el director de la Fura i del muntatge, Carlus Padrissa, gairebé la meitat dels integrants de la Coral Càrmina van infectar-se de coronavirus després d’un assaig el 9 de març al Liceu. Arrel de la situació sanitària, la companyia i la coral van col·laborar en un vídeo que es va convertir en la “pedra fonamental” de l’espectacle que presentaran al Cruïlla.

Amb frases com “la natura és mes forta que nosaltres” o “no cal sentir el pànic, però si respecte, dins dels nostres cors”, La Fura ha teixit un muntatge de gran format a partir d’aquesta col·laboració.

L’espectacle ret homenatge al personal de neteja, equips científics, zeladors, infermeres, metges, terapeutes, farmacèutics, voluntariat, treballadores socials o conductors d’ambulància. A més, “juga amb la idea de quina serà la nova normalitat”. “La intuïm, però no sabem com serà”, ha explicat Padrissa.

L’esfera del planeta, entès com a “vaixell on viatgem tots”, prendrà un protagonisme especial. “El coronavirus és l’enemic comú de tota la humanitat i també ha de ser una lliçó per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha apuntat el director com a pretext del muntatge. A través d’una aplicació mòbil, el públic votarà dilemes que se’ls plantejarà.

Després de Barcelona, ‘NN’ anirà a l’Anoia el 10 i 11 de juliol, al costat de l’Hospital d’Igualada. Diferents entitats del món cultural de la ciutat i de la comarca s’han adherit a la iniciativa i col·laboraran en l’organització. La gira continuarà per la resta de l’Estat, com Galícia o Cantàbria, on també es donarà una fracció dels beneficis per a la recerca.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Sant Martí de Tous aconsegueix la distinció de Vila Florida

Sant Martí de Tous s’ha adherit al projecte Viles Florides promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis...

La gimnàstica per a gent gran a través de Canal Taronja segueix fins a l’estiu

L’Ajuntament d’Igualada, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia, segueixen oferint a través de Canal Taronja dues sessions setmanals de gimnàstica que permeten fer...

Cribratge massiu per detectar positius al Campus Igualada-UdL

El Departament de Salut i els campus de Vic i Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el campus...

Igualada incorpora 8 noves audio-descripcions de punts turístics

L’Adoberia Bella, l’Ateneu Igualadí, el Gasogen de Cal Pasqual, el Cementiri Nou d’Enric Miralles, el Casino Foment, Cal Boyer, Cal Font i l’Anella Verda...

Es liciten les obres de millora de la xarxa d’aigua de Sant Genís

L’Ajuntament de Jorba ha iniciat el procediment de licitació de les obres de millora de la xarxa d’abastament d’aigua de Sant Genís. L’objectiu d’aquesta...
Compartir