La Fira Maqpaper reunirà a Igualada les principals marques papereres els dies 6 i 7 d’abril

85

Maqpaper2014_01b.jpg

La Fira internacional Maqpaper reunirà els dies 6 i 7 d’abril a Igualada subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d’arreu de l’Estat. Es tracta de l’única fira dedicada al sector paperer, i hi seran presents les principals marques com ara Voith Paper, Metso, Ferpal, Andritz, Basalan, Nalco espanyola, Celpap, Valmet, Porteca Paper o Bellmer.

Després de nou edicions, la fira Maqpaper organitzada per Fira d’Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, s’ha convertit ja en un espai de trobada referent del sector per a crear sinèrgies i establir nous contactes amb potencials clients i proveïdors. Entre les més de 160 marques exposades, hi haurà empreses de maquinària, accessoris, vestidures, productes químics, tintes, tallers, enginyeria i medi ambient, i entre els visitants es comptarà amb l’assistència de responsables de producció, qualitat i laboratori de les principals indústries del sector.

A més, en l’edició de 2016, la Fira comptarà amb un espai dedicat a tallers i conferències sobre les darreres novetats sectorials, i es farà un balanç de l’estat del sector i de les noves tendències en el consum del paper. Per posar èmfasi en el fet que el setanta per cent del paper que es produeix a l’Estat es recupera, per primera vegada s’ha unit a la fira l’Associació espanyola de recuperadors de paper i cartró (REPACAR), que impartirà una conferència en el marc de la fira.

Coincidint amb Maqpaper, Fira d’Igualada organitza també la Fira-Congrés Energètica sobre l’eficiència energètica, una temàtica cabdal per al sector paperer i la indústria en general, que cada vegada inverteix més esforços en l’estalvi energètic. Ambdues fires compartiran recinte firal, permetent així que empreses i professionals comparteixin coneixement, estableixin aliances professionals i vincles comercials.

Un sector plenament recuperat
Segons les dades difoses per l’Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL) la producció de paper a l’Estat espanyol s’ha recuperat de la crisi i es troba en fase de creixement; fins ara aquest 2015 el consum de paper a l’Estat ha incrementat un 6’2%. Des de la indústria paperera es reivindiquen com un sector vital per a la reindustrialització de l’Estat i com un motor de creació de llocs de treball. Des de les plantacions per a paper, passant per la fabricació de cel·lulosa i paper i la seva transformació en una enorme varietat de productes paperers (caixes, bosses, llibres, diaris, revistes …), fins a la recollida i tractament per al reciclatge final en una fàbrica paperera, la cadena del paper suposa el 3% del PIB espanyol.
Maqpaper
Maqpaper és una fira internacional del sector paperer que, des de l’any 1.999 se celebra bianualment a Igualada, organitzada per Fira d’Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia i el suport tècnic de l’Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL), l’Associació espanyola de recuperadors de paper i cartró (REPACAR) i les empreses Ferpal i Porteca Paper. La propera edició serà els dies 6 i 7 d’abril de 2016 al recinte firal de cal Carner d’Igualada, i reunirà més de 160 marques de la indústria paperera. Es tracta de l’única fira del sector del paper de l’Estat espanyol.