L’independentisme manté la seva hegemonia a l’Anoia

223

L’independentisme manté la seva hegemonia a l’Anoia, amb una victòria molt justa en les eleccions d’ahir per part de Junts per Catalunya, la formació que lidera el President Carles Puigdemont, assolint 17.858 vots, el 24,6% de tots els sufragis, però pels pèls sobre Ciutadans, que en va treure 17.784 i el 24,59% dels vots. Ara bé, les dues forces sumades (el que era abans JuntsxSí) suma més de 34.029 vots, fins i tot més que a les eleccions del 2015, més de quatre mil. Bona part de l’explicació és en el descens de la CUP, que perd quasi quatre punts respecte els anteriors comicis de setembre del 2015. La victòria de l’independentisme és, doncs, incontestable.

A destacar Ciutadans, que guanya amb molta comoditat en poblacions com Montbui i Vilanova del Camí, però també a Masquefa, Piera, o Cabrera d’Anoia.

Esquerra, tercera

ERC es queda en la tercera posició, per darrere de Ciutadans, amb el 22,36% dels sufragis, el que dona 26.171 paperetes al seu favor. Esquerra s’imposa també en algunes poblacions, com Capellades, els Hostalets de Pierola, el Bruc, Vallbona, Jorba i Copons.
Catalunya en Comú-Podem baixa vots, prop més de quatre-cents, però salva els mobles en general convertint-se en la cinquena força política de la comarca per davant de la CUP.
El PSC, lluny de patir una fugida de vots, aconsegueix mantenir el percentatge -curiosament exacte al de fa dos anys, el 12,43%- i fins i tot guanya paperetes, prop de cinc-centes.

El PP també nota la forta reculada a l’Anoia, perdent més de quatre punts i gairebé tres mil vots, acabant en darrera posició amb un pírric 3,3% de percentatge, el més baix de la seva història, només per davant dfe Pacma i el partit dels “Recortes”.

Jordi Puiggròs