23.9 C
Igualada
Dijous, maig 26, 2022

Igualtat entre homes i dones a la feina: els plans d’igualtat

Santiago Portillo i Castellet
Advocat

Amb la finalitat de plena igualtat de tracte entre homes i domes es va publicar la Llei Orgànica 3/2017 d’ igualtat efectiva d’homes i dones, definint-se aquella igualtat com l’absència de de tota discriminació, directa o indirecta, per raó de sexe i, especialment, derivades de la maternitat, l’assumpció d’obligacions familiars i estat civil.

En l’àmbit laboral la norma preveu que les polítiques d’ocupació tindran com a un dels seus objectius prioritaris augmentar la participació de les dones en el mercat de treball i avançar en la igualtat efectiva entre homes i dones. A aquesta finalitat s’imposa a les empreses l’OBLIGACIÓ de respectar la IGUALTAT DE TRACTE i d’oportunitats i l’adopció de MESURES adreçades a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre homes i dones, mitjançant la implantació de PLANS D’IGUALTAT.

Els plans d’igualtat són un conjunt mesures adoptades, previ diagnòstic de la situació, tendents a aconseguir en l’empresa la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones i eliminar la discriminació per raó de sexe.

Els plans d’igualtat han de negociar-se amb la representació dels treballadors (en defecte efecte la meva opinió és que caldrà constituir-la ad hoc per fer efectiva la norma).

Arrel del RD Llei 6/2019 l’ obligació de l’elaboració i aplicació de plans d’igualtat s’estableix subjecta al següent calendari:

a) Empreses de 151 a 250 persones treballadores, data límit fins el 7 de març de 2.020.

b) Empreses de 101 a 150 persones treballadores, data límit fins el 7 de març de 2.021.

c) Empreses de 51 a 100 persones treballadores, data límit fins el 7 de març de 2.022.

Les empreses de més de 250 persones treballadores ja venien obligades.

Les empreses amb 50 o menys persones treballadores no estan obligades, el que no impedeix la seva implantació voluntària o que es pugui exigir per conveni col·lectiu.

El Pla d’igualtat s’ha d’inscriure al Registre de Plans d’ Igualtat del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i de les Autoritats Laborals de les Comunitats Autònomes.

Inscrit el Pla d’Igualtat, és obligatori el seguiment del compliment de les obligacions en matèria de pla d’igualtat i mesures efectives d’igualtat entre homes i dones.

En cas de no compliment la norma contempla sancions d’entre 626 € i 3.215 € segons la gravetat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Som-hi demana impulsar un pla municipal en cas d’onades de calor

Després de viure la primera onada de calor de l’any aquesta darrera setmana, el grup municipal d’Igualada Som-hi proposa que la ciutat tingui un...

Aquest divendres i dissabte, Festival MAIG amb Mishima i Ramon Mirabet com a caps de cartell

Santa Coloma de Queralt tornarà a acollir aquest divendres 27 i dissabte 28 de maig, una nova edició del Festival MAIG. Un esdeveniment que...

L’Aurora tancarà temporada amb el Cicle de Teatre Amateur

El Teatre de l’Aurora acomiadarà la Programació Gener/Maig 2022 recuperant el Cicle de Teatre Amateur per tal de donar visibilitat als grups d’aficionats a...

Alba Vergés es troba amb el conseller Elena per parlar sobre la seguretat

La candidata d’ERC a l’alcaldia d’Igualada, Alba Vergés, s’ha reunit aquesta setmana al Parlament de Catalunya amb el Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per...

L’Ajuntament d’Igualada es personarà finalment com a acusació popular en el cas de la violació de la menor

L'Ajuntament d'Igualada es presentarà finalment com a acusació popular en el cas de la violació d'una menor la nit de la Castanyada. Inicialment l'Ajuntament...
Compartir