0.8 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

Igualada, Vilanova i Montbui inicien un estudi per augmentar l’aprofitament de l’aigua freàtica

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i l’alcalde de Montbui, Jesús Miguel “Schummi” Juárez, han presentat, aquest dimecres, l’inici d’un estudi per a la localització i desconnexió de les aigües blanques al clavegueram dels nuclis connectats al sistema d’Igualada.

Es tracta d’un estudi finançat íntegrament per l’Agència Catalana de l’Aigua que servirà per localitzar els punts d’abundant aigua freàtica del subsòl d’aquests municipis i evitar que aquesta arribi a la depuradora i la saturi. Es tracta d’aigua que a Igualada s’utilitza pel reg i la neteja i, de fet, un dels dipòsits d’aigua freàtica es troba al parc central i serveix pel seu manteniment.

Aquest estudi, a banda d’analitzar els punts on es troba aquesta aigua i delimitar quin recorregut té, també indicarà quins usos i quin aprofitament pot fer-se d’aquesta aigua que és competència de l’Agència Catalana de l’Aigua. Marc Castells, ha destacat que un dels principals objectius “és evitar que aquesta aigua que no ha de ser depurada passi per la depuradora i aconseguir que, per exemple, pugui arribar directa al cabal del riu per engrandir-lo”. L’alcalde d’Igualada ha posat en valor aquesta aigua present al subsòl d’Igualada i que en alguns punts i edificis cal drenar amb bombes per evitar que s’acumuli en els baixos.

Castells ha volgut recordar que els Igualada, Vilanova i Montbui ja utilitzen aquesta aigua per diferents finalitats amb l’objectiu de “ser eficients i responsables d’aquest recurs” però aquest estudi permetrà una utilització major d’aquesta aigua i aconseguir que arribi al riu de forma directa.

Els tres alcaldes dels municipis on es realitzarà aquest estudi han agraït a l’ACA el finançament d’aquest treball que permetrà tenir un millor aprofitament de l’aigua i ser molt més eficients en el seu tractament i utilització.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La menor de 14 anys que va rebre missatges d’un professor a Piera diu que es va sentir “assetjada” i “intimidada”

L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dijous un professor d'un centre educatiu de Piera que va escriure missatges "amb intencions lascives" a una menor...

Portada: El personal de l’Hospital torna a avisar: “la situació és insostenible”

Concentració per dimecres, davant la fugida d’especialistes, la baixada de qualitat i molt crítics amb la direcció. A Montbui fan avui una manifestació en...

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. Demanen 7 mesos de presó a un professor...

Últimes notícies