20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

Igualada Som-hi torna a denunciar que encara no s’hagi obert el Centre Cívic Nord

El grup municipal d’Igualada Som-hi denuncia que aquest mes de setembre tampoc obrirà el Centre Cívic Nord i alerta de que aquest “és el tercer incompliment que el govern de Junts fa amb la posada en marxa de l’equipament”. Primer, el govern de la ciutat va prometre la seva obertura pel setembre del 2019, després va aplaçar-ho i va dir que estaria en marxa a finals del 2020 i més endavant es va parlar del setembre del 2021, “cosa que tampoc es complirà”, critiquen des de Som-hi.

El regidor portaveu, Jordi Cuadras, afirma que “els tres incompliments consecutius en l’obertura del Centre Cívic Nord són l’exemple d’una mala gestió del govern de Marc Castells. És incomprensible que hagin passat dos anys des de la primera promesa d’obertura de l’edifici i tot continuï igual. És un equipament que ha costat 3 milions d’euros que fa dos anys estan tancats a pany i clau i que la ciutadania no pot utilitzar. Ens hem d’imaginar 3 milions d’euros que hem pagat entre totes i tots i que, per una manca de previsió i gestió del govern, estan gastats i sense fer servir”.

Cuadras demana una reacció “urgent” del govern de Junts perquè el Centre Cívic Nord obri i es converteixi en un espai de referència per les veïnes i veïns del Poble Sec i Set Camins. “És un equipament que pot fer possible la descentralització d’activitats i donar un impuls molt important als barris del nord de la ciutat. També ens imaginem un equipament intergeneracional, ja que té previst, per exemple una sala de lectura i estudi que ajudaria a descongestionar la Biblioteca Central quan arriben les èpoques d’exàmens”, comenta Cuadras.

Igualada Som-hi, que ja va denunciar la situació al febrer després del segon incompliment, es pregunta si “el govern de Marc Castells ja està cansat de governar i oferir nous serveis a la ciutadania o a què es deu la deixadesa en la gestió com és el cas del Centre Cívic Nord que fa dos anys que dura”.

Jordi Cuadras remarca que “reclamem un alcalde i un govern centrats en resoldre els problemes de la gent i garantir el funcionament de la ciutat i els seus serveis i equipaments que ja hem pagat. Els dos anys d’endarreriments i els tres incompliments al Centre Cívic Nord són un símptoma d’abandonament de la gestió del dia a dia”. La formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta considera el Centre Cívic Nord és crucial per completar el mapa d’equipaments cívics de la ciutat, ja que se sumarà al Centre Cívic de Fàtima, a l’Espai Cívic Centre, al Casal Cívic Montserrat i al Casal del Passeig.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies