El Col·lectiu Espai Malla organitza la primera Makeathon de l’Anoia amb l’objectiu de buscar solucions als problemes de la qualitat ecològica del riu Anoia. Una Makeathon és un esdeveniment educatiu en què diversos equips desenvolupen un prototip tecnològic en un espai curt de temps.
Aquesta Makeathon va dirigit a la comunitat maker de l’Anoia i es tracta d’ una competició d’innovació oberta a la ciutadania. El seu objectiu és que creadors/es dedicats a activitats de fabricació tecnològica, robòtica, impressió 3D puguin aportar solucions a diferents reptes. L’activitat es desenvoluparà en format online.
L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i amb el suport de la Fundació i2CAT. Els organitzadors expliquen que qualsevol persona innovadora o grup que tingui il·lusió per pensar i resoldre reptes, pot inscriure’s gratuïtament abans de dijous 9 de desembre. El repte en concret es comunicarà acabada la inscripció.
L’Espai Malla i el Col·laboratori Igualada- Anoia
Als inicis de la pandèmia un col·lectiu de gent diversa va treballar, intensivament, per aconseguir fabricar equips de protecció sanitària amb impressores 3D. A partir d’aquesta experiència es va crear l’associació Espai Malla que té per objectius la formació de les persones en tecnologia de fabricació digital, robòtica, així com enfrontar nous reptes socials i digitals.
Espai Malla vol aglutinar les persones individuals, amb potencial innovador, d’impacte i lideratge, que poden servir de model a altres ciutadans i poden promoure un canvi significatiu al seu voltant. Malla compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal i de la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament d’Igualada, Fundació i2CAT, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i l’Associació TIC Anoia, estan desenvolupant el Col·laboratori Igualada- Anoia. El col·laboratori té la voluntat d’integrar ciutadans, entitats locals públiques i privades, connectades en xarxa i distribuïdes arreu del territori. Els col·laboratoris són noves formes de coordinar la innovació digital en cada territori, amb el propòsit de fomentar les competències digitals de la seva població per resoldre conjuntament reptes sistèmics.