ERC Igualada fa una aposta ferma per la democràcia participativa

47

Captura de pantalla 2015-01-14 a la(s) 09.26.38.png

Des de fa un any, la secció local d’Esquerra Republicana a Igualada està treballant en un complert projecte de participació ciutadana, per tal de passar de la democràcia representativa a la democràcia participativa, amb el que ha anomenat Procés Participatiu Igualada 2013 – 2023.
Els objectius d’ERC Igualada durant aquest procés es basen en el compromís de treballar barri a barri, i des del barri cap a la ciutat en el seu conjunt, per tal d’establir un model de treball de baix cap a dalt; i per a fer-ho, vol aconseguir que els barris siguin àmbits de vida social i de poder popular, d’educació i d’empoderament social i polític de les classes treballadores, sobretot en tot allò que fa referència a les decisions municipals.
En aquest sentit, ERC ha creat un full de ruta a seguir, en el què la participació ciutadana n’és clau. Així, ha implicat més de 100 persones de diferents àmbits de la ciutat en nou equips de treball, organitzats per sectorials, que han elaborat un complert programa de treball per a la ciutat durant els propers anys. Un d’aquests equips ha elaborat cinc propostes a executar en l’àmbit del govern participatiu, amb l’objectiu de reformular els canals de participació ciutadana, per a dotar-los de sentit i utilitat, a més de dinamitzar el teixit associatiu i aconseguir obrir la tasca del govern municipal a tots els ciutadans, involucrant-los en la presa de decisions més rellevants.
D’altra banda, i com s’ha destacat, també es vol implicar la ciutadania des dels barris, amb reunions de participació obertes a tots els veïns per a copsar la seva opinió, a més d’elaborar una enquesta que es preveu fer en tots els barris de la ciutat, amb cinc preguntes amb les quals tothom podrà participar en la priorització de les propostes del programa electoral dels republicans, centrant-se, així, en el que la ciutat i els seus veïns valoren més.